Oracle: Φέρεται να συζητά την εξαγορά της Cerner για το μεγαλύτερο deal στην ιστορία της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Oracle: Φέρεται να συζητά την εξαγορά της Cerner για το μεγαλύτερο deal στην ιστορία της
Η αξία της συμφωνίας θα μπορούσε να φτάσει τα περίπου 30 δισ. δολάρια και θα είναι ένας τρόπος ο κολοσσός του εταιρικού λογισμικού να επεκτείνει τη δραστηριότητά του στην υγειονομική περίθαλψη.

Σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της εταιρείας ηλεκτρονικών ιατρικών αρχείων Cerner Corp. βρίσκεται η Oracle, μεταδίδει το MarketWatch, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές με γνώση του θέματος. Η αξία της συμφωνίας θα μπορούσε να φτάσει τα περίπου 30 δισ. δολάρια και θα είναι ένας τρόπος ο κολοσσός του εταιρικού λογισμικού να επεκτείνει τη δραστηριότητά του στην υγειονομική περίθαλψη.

Η συμφωνία θα μπορούσε να οριστικοποιηθεί σύντομα, εκτίμησαν κάποιες από τις πηγές, υπό την προϋπόθεση ότι οι συνομιλίες δεν καταρρεύσουν ή καθυστερήσουν. Σε περίπτωση που κλείσει το deal, θα είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία της Oracle, η οποία έχει κεφαλαιοποίηση άνω των 280 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Cerner, με έδρα το Κάνσας Σίτι, σχεδιάζει λογισμικό που χρησιμοποιούν τα νοσοκομεία και οι γιατροί για την αποθήκευση και ανάλυση ιατρικών αρχείων και άλλων δεδομένων υγειονομικής περίθαλψης. Έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 23 δισ. δολαρίων. Με ένα τυπικό premium εξαγοράς, ενδεχόμενη συμφωνία αναμένεται να αποτιμήσει την εταιρεία σε περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider