ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Η EBRD επένδυσε 25 εκατ. ευρώ στο ομόλογο με ρήτρα αειφορίας

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Η EBRD επένδυσε 25 εκατ. ευρώ στο ομόλογο με ρήτρα αειφορίας
Με συνολικό ποσό έκδοσης 300 εκατ. ευρώ, είναι το πρώτο ομόλογο βιωσιμότητας που είναι εισηγμένο στο Χρηματιστήριο Αθηνών μέχρι σήμερα.

Κεφάλαια 25 εκατ. ευρώ επένδυσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στην επταετή έκδοση ομολόγων της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που συνδέεται με «ρήτρα αειφορίας». Με συνολικό ποσό έκδοσης 300 εκατ. ευρώ, είναι το πρώτο ομόλογο βιωσιμότητας που είναι εισηγμένο στο Χρηματιστήριο Αθηνών μέχρι σήμερα.

Η έκδοση θα βοηθήσει τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να χρηματοδοτήσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας, της βιομηχανίας και των ακινήτων, την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων και μελλοντικών χρεών και τη χρηματοδότηση αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης.

Τα έσοδα της συμμετοχής της EBRD θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για σκοπούς αναχρηματοδότησης και κεφαλαίου κίνησης.

Το ομόλογο περιλαμβάνει έναν στόχο απόδοσης βιωσιμότητας, ο οποίος δεσμεύει την εταιρεία να μειώσει την ένταση των εκπομπών CO2 κατά 25% έως το τέλος του 2025 σε σύγκριση με το 2021. Η μη επίτευξη αυτού του στόχου θα οδηγήσει σε αύξηση 0,20% το κουπόνι της.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δραστηριοποιείται σε παραχωρήσεις, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θερμική ενέργεια και κατασκευές, στην Ελλάδα, την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Η εταιρεία είναι μακροχρόνιος εταίρος της EBRD. Διαδραματίζει βασικό ρόλο στον τομέα των υποδομών και της ενέργειας της Ελλάδας και θα συμμετάσχει σε διαγωνισμούς για παραχωρήσεις καιΣΔΙΤ, οι οποίοι αναμένεται να καταλήξουν σε σημαντικές επενδύσεις.

Μέχρι σήμερα, η EBRD έχει επενδύσει περίπου 5,1 δισ. ευρώ σε περισσότερα από 85 έργα στην Ελλάδα. Πέρυσι, η Τράπεζα επένδυσε 57,5 ​​εκατ. ευρώ στην έκδοση επταετούς ομολόγου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ύψους 500 εκατ. ευρώ. Το 2019, η Τράπεζα επένδυσε 18 εκατ. σε «πράσινο» ομόλογο ύψους 150 εκατ. που εκδόθηκε από την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, μέλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ το 2018, επένδυσε 15 εκατ. στην έκδοση ομολόγου 120 εκατ. της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πώς κατανεμήθηκαν τα ομόλογα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη δημόσια προσφορά

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ποια ισχυρά «μηνύματα» έστειλε η πετυχημένη ομολογιακή έκδοση

gazzetta
gazzetta reader insider insider