GSK: Αποτελεσματική η αγωγή με sotrovimab απέναντι στη μετάλλαξη Όμικρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
GSK: Αποτελεσματική η αγωγή με sotrovimab απέναντι στη μετάλλαξη Όμικρον
Σύμφωνα με έρευνα, το sotrovimab αντιμετωπίζει όλες τις μεταλλάξεις στην ακίδα πρωτεΐνης του στελέχους της Όμικρον.

Η αγωγή αντισωμάτων της GlaxoSmithKline (GSK) ενάντια στον κορονοϊό με την ονομασία sotrovimab, είναι αποτελεσματικό κατά της μετάλλαξης Όμικρον, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε η φαρμακευτική εταιρεία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της GSK, η sotrovimab αντιμετωπίζει όλες τις μεταλλάξεις στην ακίδα πρωτεΐνης του στελέχους της Όμικρον και όχι μόνο τις βασικές μεταλλάξεις.

«Αυτά τα προκλινικά στοιχεία δείχνουν τη δυνατότητα του μονοκλωνικού μας αντισώματος να είναι αποτελεσματικό κατά της πρόσφατης παραλλαγής, της Όμικρον, καθώς και κατά όλων των άλλων που έχουν χαρακτηριστεί μέχρι σήμερα παραλλαγές ανησυχίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας», δήλωσε ο επιστημονικός υπεύθυνος της GSK Χαλ Μπάρον.

Η έρευνα αφορά 37 μεταλλάξεις που έχουν ανιχνευτεί μέχρι σήμερα στην ακίδα πρωτεΐνης της Όμικρον.

«Πιστεύουμε πως η sotrovimab θα συνεχίσει να παρέχει σημαντικά πλεονεκτήματα στην αρχική νόσο και θα βοηθήσει τους ανθρώπους να αποφύγουν την εκδήλωση πιο σοβαρής νόσησης από τον κορονοϊό» δήλωσε ο CEO της Vir Biotechnology, που συνεργάζεται με την GSK για την αγωγή, Τζορτζ Σκάνγκος.

Υπενθυμίζεται πως η sotrovimab πήρε άδεια χρήσης από τις υγειονομικές αρχές της Βρετανίας προ ημερών.

Την περασμένη εβδομάδα, άλλα προκλινικά δεδομένα έδειξαν ότι το φάρμακο αυτό ήταν αποτελεσματικό κατά βασικών μεταλλάξεων της παραλλαγής Όμικρον. Το φάρμακο sotrovimab είναι σχεδιασμένο να γαvτζώνεται στην πρωτεΐνη ακίδα στην επιφάνεια του νέου κορονοϊού, αλλά η Όμικρον βρέθηκε να έχει έναν ασυνήθιστα υψηλό αριθμό μεταλλάξεων σε αυτήν την πρωτεΐνη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Εγκρίθηκε το κοκτέιλ αντισωμάτων της GSK - «Δρα και κατά της Όμικρον»

gazzetta
gazzetta reader insider insider