Η Apple προειδοποιεί τους προμηθευτές για μείωση στη ζήτηση των iPhones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Apple προειδοποιεί τους προμηθευτές για μείωση στη ζήτηση των iPhones
Οι ελπίδες ότι η Apple θα δει μια ανάκαμψη στη ζήτηση για τα προϊόντα της, μετά την περίοδο των εορτών, εξανεμίστηκαν.

Οι ελπίδες ότι η Apple θα δει μια ανάκαμψη στη ζήτηση για τα προϊόντα της, μετά την περίοδο των εορτών, εξανεμίστηκαν έπειτα από δημοσίευμα ότι η εταιρεία προειδοποίησε τους προμηθευτές για μείωση της ζήτησης το 2022. Όπως ανέφερε το Bloomberg, η εταιρεία ενημέρωσε ότι ενδέχεται να μην υπάρξει αύξηση της παραγωγής το νέο έτος.

Ήδη, είχε μειώσει τον στόχο παραγωγής του iPhone 13 για φέτος κατά 10 εκατ., από το στόχο των 90 εκατ., λόγω έλλειψης ανταλλακτικών. Εξάλλου, τον Οκτώβριο, η Apple ανακοίνωσε μια σπάνια για την ίδια απώλεια εσόδων για το τέταρτο τρίμηνο χρήσης, εξαιτίας της επιβράδυνσης των πωλήσεων iPhone και των φορητών εξαρτημάτων, με την εταιρεία να επικαλείται προκλήσεις από τις ελλείψεις στην αλυσίδα εφοδιασμού. Τότε, η εταιρεία προέβλεψε ότι οι ελλείψεις μικροεπεξεργαστών θα αποτελέσουν σημείο πίεσης στην περίοδο των διακοπών.

Οι μετοχές της Apple έχουν σημειώσει άνοδο 24% έως τώρα φέτος, κατά πολύ λιγότερο από το πάνω από 80% που καταγράφηκε τόσο το 2020 όσο και το 2019. Το 2018, οι μετοχές ολοκλήρωσαν τη χρονιά με πτώση άνω του 6%.

Ωστόσο, κάποιοι αναλυτές στη Wall Street παραμένουν αισιόδοξοι. Οι αναλυτές της Wedbush, Daniel Ives και John Katsingris, προβλέπουν ισχυρές πωλήσεις την περίοδο των εορτών για τα iPhones, αυξάνοντας παράλληλα την τιμή-στόχο της μετοχή της Apple στα 200 δολάρια από 185 δολάρια προηγουμένως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider