Υπόθεση Ελλάκτωρ: Φάκελος στην Επ. Κεφαλαιαγοράς για κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης από Αν. Καλλιτσάντση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπόθεση Ελλάκτωρ: Φάκελος στην Επ. Κεφαλαιαγοράς για κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης από Αν. Καλλιτσάντση
Πολύ σοβαρά ζητήματα εγείρονται για την Διοίκηση Αναστάσιου Καλλιτσάντζη με βάση πληροφορίες που αφορούν κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης και παραβάσεις εταιρικής διακυβέρνησης.

Πολύ σοβαρά ζητήματα εγείρονται για την Διοίκηση Αναστάσιου Καλλιτσάντζη με βάση πληροφορίες που αφορούν κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης και παραβάσεις εταιρικής διακυβέρνησης. Με προς διερεύνηση πρακτικές που, σύμφωνα με στοιχεία που φαίνεται πως διαθέτει η διοίκηση του ομίλου, εγείρουν θέμα Κατάχρησης Αγοράς - Market Abuse.

Ο σχετικός φάκελος απ’ ότι μαθαίνουμε από θεσμικούς κύκλους βρίσκεται ήδη στα χέρια της ΕΚ κατόπιν αυτεπάγγελτης διερεύνησης. Μάλιστα το θέμα έχει ήδη συμπεριληφθεί στην agenda της Συνεδρίασης της ερχόμενης Δευτέρας.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή, σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν σε γνώση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Στις 10 Δεκεμβρίου του 2020 η τότε διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ του κ. Α. Καλλιτσάντζη ανακοινώνει δημόσια την απόφαση για σύγκληση έκτακτης Γ.Σ με θέμα ΑΜΚ ύψους 50 εκατ. ευρώ στην τιμή του 1 ευρώ ανά μετοχή.

Λίγες μέρες νωρίτερα της ανακοίνωσης, στις 19.11.20 ο Πρόεδρος του τότε Δ.Σ. διαβιβάζει εισήγηση του κ. Καλλιτσάντση για Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ως θέμα της ημερήσιας διάταξης του Διοικητικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα στις 27.11.20, έχοντας ήδη έτοιμη, δύο μέρες νωρίτερα, και τη σύμβαση παροχής υπηρεσιών μεταξύ του ομίλου και της Τράπεζας Πειραιώς για την υλοποίηση της ΑΜΚ. Η συνεδρίαση λαμβάνει χώρα στις 27.11.2020 τα πρακτικά της οποίας στις 7.12.20 αναφέρουν ότι η προτεινόμενη τιμή διάθεσης των νέων μετοχών ορίζεται στο 1 ευρώ ανά μετοχή. Μέχρι εδώ καλά.

Το ενδιαφέρον σε αυτή την υπόθεση δεν είναι προφανώς αυτό αλλά οι κινήσεις του κ. Α. Καλλιτσάντση σε όλο το μεσοδιάστημα των παραπάνω διαδικασιών.

Ο κ. Καλλιτσάντσης φέρεται, όπως προκύπτει και από τις επίσημες αναρτημένες ανακοινώσεις, στις 3 Δεκεμβρίου 2020 να έχει προβεί σε πώληση 290.500 κοινών ονομαστικών μετοχών συνολικού ποσού 508,343 χιλ. ευρώ και σε δεύτερη κίνηση πώλησης μέσω συνδεδεμένου νομικού προσώπου, της ARGONIO Enterprises, 1.436.989 κοινών ονομαστικών μετοχών συνολικού ποσού 2.409,120 εκ. ευρώ. Σε τιμή μετοχής 1,7 ευρώ. Επιτυγχάνοντας περί τα 3.000.000 εκ. ευρώ έσοδο. Το οποίο ερευνάται πλέον από τους θεσμούς για προϊόν χρήσης της προνομιακής πληροφορίας.

Οι κινήσεις αυτές πάντως είχαν κινήσει τις υποψίες της ΕΚ η οποία σε σχετική ερώτηση έλαβε ελλιπή απάντηση.

Η ΕΚ έχει ασφαλώς την ευθύνη να μπει στην ουσία των θεμάτων και σχετικά άμεσα καθώς οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές και αποκαλύπτουν πολλά...

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider