Ελλάδα
23-11-2021 | 17:17

Η Dimand πλειοδότησε στον πλειστηριασμό για το «Μινιόν»

Η Dimand πλειοδότησε στον πλειστηριασμό για το «Μινιόν»
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η γνωστή εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand, του Δ. Ανδριόπουλου, φέρεται να πλειοδότησε, κατά πληροφορίες, στο διαγωνισμό για την πώληση του Μινιόν από τη Folli Follie που είχε αναδείξει προ μηνός το insider. Η εταιρεία, κατά πληροφορίες, έδωσε προσφορά άνω των 25 εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα στις πιθανές προτεινόμενες χρήσεις για την αξιοποίηση του ακινήτου είναι γραφεία, ξενοδοχείο, κατοικίες, εμπορικές και μικτές χρήσεις. Να σημειωθεί ότι εδώ και ημέρες «τρέχει» διαδικασία για την πώληση του ακινήτου επί της λεωφόρου Πατησίων, πλέον 28ης Οκτωβρίου, στην περιοχή της Ομόνοιας, το οποίο έχει ενταχθεί στο σχέδιο εξυγίανσης της Folli Follie και παραμένει κλειστό τα τελευταία χρόνια.

Το πολυκατάστημα Μινιόν άνοιξε πρώτη φορά τις θύρες του το 1944. Εν μέσω της εορταστικής περιόδου, στα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου 1980, το πολυκατάστημα καταστράφηκε από εμπρησμό. Με δάνεια αποκαταστάθηκαν πλήρως οι ζημιές στο κτήριο και το κατάστημα επαναλειτούργησε το 1983, όμως λόγω υπερβολικών χρεών κρατικοποιήθηκε. 

Μετά τη διακοπή λειτουργίας, το Μινιόν αποκτήθηκε από την Elmec Sports, της οικογένειας Φάις, με στόχο να ανακαινίσει το κτίριο και να λειτουργήσει ξανά ως κατάστημα. Με την πώληση της Elmec στον όμιλο Folli Follie το κατάστημα πέρασε στην Folli Follie Holdings S.A. Η εταιρεία αρχικά επιχείρηση να ενοικιάσει το κτίριο στο υπουργείο Περιβάλλοντος, αλλά μετά την αποτυχία του εγχειρήματος το 2012, άρχισε να προετοιμάζεται ώστε να το μετατρέψει σε κατάστημα, μια διαδικασία που σταμάτησε μετά την αποκάλυψη του 2018 ότι η εταιρεία παρουσίαζε ψευδή κέρδη. 

Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο της Folli Follie οι όποιες σκέψεις για το Μινιόν έμειναν στα συρτάρια, με την εισηγμένη ακόμα να βρίσκεται εν μέσω διαδικασιών με βασικό θέμα την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης κ.α.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.