Apple: Θέλει να κυκλοφορήσει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο έως το 2025

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Θέλει να κυκλοφορήσει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο έως το 2025
Η είσοδος της Apple στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων θα μπορούσε να θέσει την εταιρεία σε ανταγωνισμό με την Tesla καθώς και με αναδυόμενους παίκτες όπως η Rivian και η Lucid Motors.

Οι μετοχές της Apple σημειώνουν ρεκόρ την Παρασκευή μετά από μια αναφορά ότι η εταιρεία επιταχύνει τις προσπάθειες για την κυκλοφορία ενός αυτοοδηγούμενου οχήματος.

Σύμφωνα με την πλήρη αναφορά από το Bloomberg, η εταιρεία πιέζει εσωτερικά με προθεσμία το 2025 για ένα αυτόνομο όχημα.

Η είσοδος της Apple στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων θα μπορούσε να θέσει την εταιρεία σε ανταγωνισμό με την Tesla καθώς και με αναδυόμενους παίκτες όπως η Rivian και η Lucid Motors και τις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες που απομακρύνονται από τα ορυκτά καύσιμα. Οι μετοχές των EV αυξήθηκαν τους τελευταίους μήνες καθώς περισσότεροι καταναλωτές και επενδυτές στοιχηματίζουν στο ποια ελπίζουν να είναι η επόμενη Tesla.

Η Rivian εισήλθε στο χρηματιστήριο την περασμένη εβδομάδα σε μία από τις μεγαλύτερες IPO της χρονιάς και γρήγορα ξεπέρασε την κεφαλαιοποίηση των αυτοκινητοβιομηχανιών Ford και General Motors. Οι μετοχές της Rivian και της Lucid, η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο της Wall Street μέσω SPAC τον Ιούλιο, ήταν ασταθείς όλη την εβδομάδα.

Ενώ τα αυτοκίνητα αντιπροσωπεύουν μια ολοκαίνουργια προσπάθεια για την Apple, το ιστορικό της εταιρείας σε νέες αγορές και οι δυνατότητες κάθετης ολοκλήρωσής της θα μπορούσαν να προμηνύουν επιτυχία, έγραψε η Κέιτι Χιούμπερτι, αναλύτρια της Morgan Stanley.
Οι μετοχές της Apple αυξήθηκαν κατά 21% φέτος, ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα 2,6 τρισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider