Virgin Galactic: Μετοχές αξίας 300 εκατ. δολαρίων πούλησε ο Ρίτσαρντ Μπράνσον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Virgin Galactic: Μετοχές αξίας 300 εκατ. δολαρίων πούλησε ο Ρίτσαρντ Μπράνσον
Στην πώληση ενός πακέτου μετοχών της Virgin Galactic (περίπου 15,6 εκατ. κομμάτια που αντιστοιχούν στο 6% της εταιρείας) συνολικής αξίας 300 εκατ. δολαρίων προχώρησε ο δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον, με το μερίδιο που κατέχει πλέον στην εταιρεία να πέφτει στο 11,6%.

Στην πώληση ενός πακέτου μετοχών της Virgin Galactic (περίπου 15,6 εκατ. κομμάτια που αντιστοιχούν στο 6% της εταιρείας) συνολικής αξίας 300 εκατ. δολαρίων προχώρησε ο δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον, με το μερίδιο που κατέχει πλέον στην εταιρεία να πέφτει στο 11,6%.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα κεφάλαια που προήλθαν από την πώληση των μετοχών αναμένεται να κατευθυνθούν προς την ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων του Μπράνσον, οι οποίες έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία του κορονοϊού, ενώ ένα μέρος του συνολικού ποσού θα χρηματοδοτήσει νέες επενδύσεις στον συγκεκριμένο κλάδο.

Ωστόσο, παρά την πώληση των 15,6 εκατ. μετοχών, ο Μπράνσον θα παραμείνει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Virgin Galactic, έχοντας στην κατοχή του μερίδιο ύψους 600 εκατ. δολαρίων, ενώ η συνολική του περιουσία ανέρχεται πλέον στα 6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Υπενθυμίζεται πως κατά την διάρκεια της πανδημίας, ο 71χρονος επιχειρηματίας έχει προχωρήσει στην πώληση μετοχών συνολικής αξίας 1 δισ. δολαρίων, με την τελευταία του κίνηση να αφορά στην πώληση μετοχών αξίας 300 εκατ. δολαρίων τον προηγούμενο Αύγουστο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σημαντικές απώλειες για την Virgin Galactic, μετά από την υποβάθμιση από την UBS

Ο Μπράνσον πούλησε το 4% της Virgin Galactic για να στηρίξει άλλες δραστηριότητες

gazzetta
gazzetta reader insider insider