Ο Μπράνσον πούλησε το 4% της Virgin Galactic για να στηρίξει άλλες δραστηριότητες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Μπράνσον πούλησε το 4% της Virgin Galactic για να στηρίξει άλλες δραστηριότητες
Μετοχές της Virgin Galactic Holdings, αξίας περίπου 300 εκατ. δολαρίων, πούλησε ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, αξιοποιώντας ξανά το μεγαλύτερο asset του για να ενισχύσει την επιχειρηματική του αυτοκρατορία στη διάρκεια της πανδημίας.

Μετοχές της Virgin Galactic Holdings, αξίας περίπου 300 εκατ. δολαρίων, πούλησε ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, αξιοποιώντας ξανά το μεγαλύτερο asset του για να ενισχύσει την επιχειρηματική του αυτοκρατορία στη διάρκεια της πανδημίας.

Ο δισεκατομμυριούχος «ξεφορτώθηκε» σχεδόν 10,5 εκατομμύρια μετοχές -περίπου το 4% της εταιρείας διαστημικών ταξιδιών- μέσω μιας εταιρείας που ελέγχει. Μετά την πώληση διατηρεί μερίδιο 18%.

Τα έσοδα θα στηρίξουν τις δραστηριότητες ταξιδιών και ψυχαγωγίας του Μπράνσον και θα στηρίξουν επίσης νέα και υφιστάμενα εγχειρήματα, σύμφωνα με εκρόσωπο του ομίλου Virgin. Ο 71χρονος Μπράνσον παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Virgin Galactic.

Η πώληση μετοχών είναι η πρώτη μετά τη δοκιμαστική πτήση του Μπράνσον στο διάστημα τον περασμένο μήνα με διαστημικό αεροσκάφος της Virgin Galactic. Τον Απρίλιο είχε πουλήσει μετοχές αξίας περίπου 150 εκατ. δολαρίων για να στηρίξει τις άλλες του επιχειρήσεις και άντλησε περισσότερα από 300 εκατ. δολάρια στο πρώτο εξάμηνο του 2020, μετά το παγκόσμια ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Virgin Atlantic Airways, η αεροπορική εταιρεία που ανήκει κατά πλειοψηφία στον όμιλο του Μπράνσον, εξετάζει τώρα μια IPO στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, μετά τη λήψη πακέτου διάσωσης 1,2 δισ. στερλίνων το περασμένο έτος, συμπεριλαμβανομένων περίπου 200 εκατ. στερλίνων από τον ίδιο τον Μπράνσον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider