Διεθνή
10-11-2021 | 23:24

Disney: Χειρότερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα στο δ' τρίμηνο χρήσης

Newsroom
Μοιράσου το
Disney: Χειρότερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα στο δ' τρίμηνο χρήσης
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Disney κατά το τέταρτο τρίμηνο χρήσης του οικονομικού έτους 2021, τα οποία ανακοινώθηκαν αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης στην Wall Street.

Πιο αναλυτικά, η εταιρεία ανακοίνωσε πως τα προσαρμοσμένα της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 0,37 δολάρια/μετοχή, την στιγμή που αναλυτές ανέμεναν κέρδη 0,51 δολαρίων/μετοχή.

Κάτω από τις προβλέψεις ήταν και τα έσοδα της Disney στο τέταρτο τρίμηνο χρήσης, καθώς ανήλθαν στα 18,53 δισ. δολάρια, έναντι 18,79 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές.

Παράλληλα, οι νέοι συνδρομητές της πλατφόρμας Disney+ ανήλθαν στα 2,1 εκατ. με τον συνολικό αριθμό των συνδρομητών να διαμορφώνεται πλέον στα 118,1 εκατ., αριθμός ωστόσο που υπολείπεται σημαντικά από τις προβλέψεις των αναλυτών της Wall Street, που ανέμεναν 9,4 εκατ. νέους συνδρομητές.

Ο διευθύνων σύμβουλος Μπομπ Τσάπεκ εμμένει στην προηγούμενη πρόβλεψη για 230 έως 260 εκατομμύρια συνδρομητές στην υπηρεσία Disney+ από το τέλος του οικονομικού έτους 2024.

Τα έσοδα από τη διεύθυνση των θεματικών πάρκων έφτασαν στα 640 εκατομμύρια δολάρια, έναντι πρόβλεψης των επενδυτών για έσοδα 942 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Τετάρτης ο τίτλος της εταιρείας σημειώνει απώλειες άνω του 4%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Disney: Αντέχουν τα θεματικά πάρκα, στη «μάχη» με τη μετάλλαξη Δέλτα