Novartis: 20,7 δισ. δολάρια από την πώληση του μεριδίου της στην Roche

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Novartis: 20,7 δισ. δολάρια από την πώληση του μεριδίου της στην Roche
Η συμφωνία προβλέπει την πώληση 53,3 εκατ. μετοχών της Novartis στην Roche, για 388,99 δολάρια ανά μετοχή.

Η Novartis, μέτοχος στην Roche για περισσότερο από 20 χρόνια, κατέληξε σε συμφωνία για την πώληση σχεδόν του 1/3 των μετοχών που κατείχε στην Roche έναντι 20,7 δισ. δολαρίων.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο φαρμακευτικών, που σημαίνει πως η Novartis παραχωρεί την επιρροή της για τις στρατηγικές αποφάσεις της Roche, οδηγεί τη μετοχή της δεύτερης σε άνοδο 2,4% και τη μετοχή της Novartis σε κέρδη 1,8% στο ελβετικό χρηματιστήριο.

Η συμφωνία προβλέπει την πώληση 53,3 εκατ. μετοχών της Novartis στην Roche, για 388,99 δολάρια ανά μετοχή, με το θέμα να τίθεται σε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Roche στις 26 Νοεμβρίου.

Η Novartis μπήκε στο μετοχικό ποσοστό της Roche το 2001 με 5 δισ. δολάρια και σχολιάζοντας τη συμφωνία παραχώρησης του μετοχικού ποσοστού, ο επικεφαλής της Novartis, Βας Ναρασιμχάν ανέφερε πως «τώρα είναι η στιγμή να εξαργυρώσουμε την επένδυση».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Roche, Κριστόφ Φρανς, ανέφερε σε σχετική δήλωση του πως «είμαι σίγουρος πως η κίνηση είναι προς το οικονομικό και στρατηγικό συμφέρον των μετόχων της Roche».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Roche αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις του 2021

gazzetta
gazzetta reader insider insider