Τράπεζες
03-11-2021 | 16:30

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Ισότητα στην πράξη – Αποκτά και γυναίκα COO

Νένα Μαλλιάρα
Μοιράσου το
 Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Ισότητα στην πράξη – Αποκτά και γυναίκα COO
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με άρωμα γυναίκας συνεχίζεται ο εμπλουτισμός του στελεχιακού δυναμικού της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ), με την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο Αθηνά Χατζηπέτρου να ενισχύει την εταιρική διακυβέρνηση στην Τράπεζα, κάνοντας πράξη την ισότητα ανδρών και γυναικών στη στελέχωση της ΕΑΤ. 

Η ισότητα των δύο φύλων στη στελέχωση του οργανισμού αφορά και την κορυφή της διοικητικής πυραμίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, η ΕΑΤ θα αποκτήσει και γυναίκα Chief Operating Officer, καθώς σήμερα εγκρίθηκε η απόσπαση από την Προεδρία της Κυβέρνησης της κυρίας Βασιλικής Γεωργακοπούλου. Η κα Γεωργακοπούλου θα αναλάβει άμεσα καθήκοντα COO στην ΕΑΤ και μαζί με τον Στέργιο Σουγιουτζόγλου που έχει αναλάβει Γενικός Διευθυντής Χρηματοδοτικών Προϊόντων, θα αποτελούν τους δύο Γενικούς Διευθυντές, ιεραρχικά στη διοίκηση της Τράπεζας αμέσως μετά την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο κα Χατζηπέτρου. 

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα - HDB τους τελευταίους μήνες έχει προχωρήσει σε ολικό μετασχηματισμό, με περισσότερα από 70 νέα στελέχη υψηλών ακαδημαϊκών προσόντων και πιστοποιήσεων να εντάσσονται στο δυναμικό της, από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα.
 
Κατά την επιλογή στελεχών δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ισομερή στελέχωση μεταξύ των φύλων σε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα.
 
Εκτός της Προέδρου & Διευθύνουσας Συμβούλου Αθηνάς Χατζηπέτρου, γυναίκες επιλέχθηκαν και στις μισές σχεδόν θέσεις διευθυντών και προϊσταμένων (14 γυναίκες σε σύνολο 29 θέσεων), ενώ στο γενικό σύνολο των 112 εργαζομένων, το 47,3% είναι γυναίκες.
 
Η ισότητα αποτελεί βασική αξία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και στόχος είναι να αντανακλάται στην εσωτερική δομή της.
Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα καταρρίπτει τη λεγόμενη «γυάλινη οροφή» (glass ceiling) εμπράκτως, δηλαδή αίρει κάθε εμπόδιο διακρίσεων στον εργασιακό τομέα σε σχέση με τις γυναίκες, με βάση τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.