Tesla: Ανακαλεί περισότερα από 11.700 οχήματα με βλάβη - Δείτε ποια μοντέλα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Ανακαλεί περισότερα από 11.700 οχήματα με βλάβη - Δείτε ποια μοντέλα
Σύμφωνα με το Marketwatch, η βλάβη έχει εμφανιστεί σε αυτοκίνητα που πουλήθηκαν από το 2017 έως το 2021 και αφορά τα μοντέλα Model S, Model 3 και Model X.

Η Tesla ανακαλεί περισσότερα από 11.700 αυτοκίνητα λόγω βλάβης στο λογισμικό, το οποίο πιθανόν να προκαλεί λαθεμένη ενεργοποίηση της ένδειξης επικείμενης σύγκρουσης στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου ή ενεργοποίηση άνευ πραγματικού λόγου του συστήματος φρένων έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με το Marketwatch, η βλάβη έχει εμφανιστεί σε αυτοκίνητα που πουλήθηκαν από το 2017 έως το 2021 και αφορά τα μοντέλα Model S, Model 3 και Model X, τα οποία επηρεάστηκαν μετά την αναβάθμιση λογισμικού που έγινε στις 23 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρεται, αμέσως μετά, οι χρήστες άρχισαν να παρατηρούν την άκαιρη ενεργοποίηση του συστήματος αποφυγής σύγκρουσης και των φρένων έκτακτης ανάγκης, κάτι που οδήγησε σε έρευνα από πλευράς εταιρείας και μια επανέκδοση αναβάθμισης λογισμικού για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν πτώση 5% πριν το άνοιγμα της αγοράς, μετά το tweet του Έλον Μασκ, ο οποίο επισήμανε πως ακόμα δεν έχει έχει ολοκληρωθεί το deal με την Hertz.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έλον Μασκ: Η Tesla δεν έχει υπογράψει ακόμα το συμβόλαιο με την Hertz

gazzetta
gazzetta reader insider insider