Τρ. Πειραιώς: Ξεπέρασαν τα 850 εκατ. ευρώ οι προσφορές - Στο 3,875% το επιτόκιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τρ. Πειραιώς: Ξεπέρασαν τα 850 εκατ. ευρώ οι προσφορές - Στο 3,875% το επιτόκιο
Ξεπέρασαν τα 850 εκατ. ευρώ οι προσφορές για το πράσινο ομόλογο της Τράπεζας Πειραιώς, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 3,875%. 

Στους 75 ανήλθαν σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr οι επενδυτές που συμμετείχαν στην έκδοση του πρώτου πράσινου ομολόγου της Τρ. Πειραιώς, με το οποίο η Τράπεζα προσέλκυσε από τις αγορές 850 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 3,875%.

Όπως αναφέρει ο CEO της Τρ. Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, σε δήλωση του για την έκδοση, «αποδεικνύει τη δέσμευση μας για την χρηματοδότηση της βιώσιμης μετάβασης στης ελληνικής οικονομίας, των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Είμαστε ικανοποιημένοι για τη ζήτηση που είχε το ομόλογο μας μεταξύ των επενδυτών, σε ένα ακόμα ξεκάθαρο σημάδι για την εμπιστοσύνη στις προοπτικές της Τράπεζας Πειραιώς».

Όπως ανέφερε νωρίτερα το insider.gr, το βιβλίο προσφορών άνοιξε το πρωί με guidance στο 4%. Η έκδοση σχεδιάζεται για ποσό 300 – 500 εκατ. ευρώ και θα είναι η πρώτη έκδοση πράσινου ομολόγου που υλοποιεί η Τράπεζα Πειραιώς και δεύτερη μετά το πράσινο ομόλογο που εξέδωσε τον Σεπτέμβριο του 2020 η Εθνική Τράπεζα. Με τα κεφάλαια που θα αντλήσει, η Τράπεζα Πειραιώς θα χρηματοδοτήσει επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, φωτοβολταϊκά και το πρόγραμμα «Εξοικονομώ». Το χαρτοφυλάκιο δανείων της Τράπεζας σε αυτούς τους τομείς ανέρχεται ήδη σε 1,7 δισ. ευρώ.

Προετοιμάζοντας την πράσινη ομολογιακή της έκδοση, η Τράπεζα Πειραιώς και το syndication των έξι τραπεζών (Goldman Sachs, Bank of America – Merrill Lynch, BNP Paribas, Morgan Stanley, Nomura, UBS) πραγματοποίησαν επαφές με 25 επενδυτές το διήμερο 25 και 26 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα η έκδοση «πράσινων» εταιρικών ομολόγων άρχισε από το 2019 και μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί έξι «πράσινα» εταιρικά ομόλογα από ισάριθμες εισηγμένες εταιρείες, οι οποίες άντλησαν συνολικά περίπου 2,5 δισ. ευρώ. Πριν από δύο εβδομάδες, η Ευρωπαϊκή Ένωση συγκέντρωσε ρεκόρ ζήτησης για το πρώτο της πράσινο ομόλογο: οι προσφορές έφτασαν τα 120- 130 δισ. για το 15ετές πράσινο ομόλογο ύψους 12 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider