Deutsche Bank: Κέρδη για 5ο διαδοχικό τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Bank: Κέρδη για 5ο διαδοχικό τρίμηνο
Τα κέρδη ανήλθαν στα 194 εκατ. ευρώ για τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο, με τους αναλυτές να αναμένουν 135 εκατ. ευρώ.

Κέρδη και έσοδα, που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο του 2021 η Deutsche Bank, καταγράφοντας το πέμπτο διαδοχικό τρίμηνο ανόδου, με τα έσοδα ωστόσο στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής να υποχωρούν.

Πιο συγκεκριμένα, τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν στα 329 εκατ. ευρώ από τα 309 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο πέρυσι, ενώ τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους διαμορφώθηκαν στα 194 εκατ. ευρώ για τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο, υψηλότερα από τα 182 εκατ. ευρώ, με τους αναλυτές να αναμένουν 135 εκατ. ευρώ σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Παράλληλα, τα συνολικά έσοδα για το τρίμηνο ενισχύθηκαν στα 6,04 δισ. ευρώ, από τα 5,94 δισ. ευρώ, έναντι των εκτιμήσεων για 5,81 δισ. ευρώ. Στα επιμέρους στοιχεία, τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική μειώθηκαν κατά 6%, αντισταθμίστηκαν ωστόσο από την αύξηση της τάξης του 17% στα έσοδα της μονάδας διαχείρισης παγίων.

Για το σύνολο του 2021, η Deutsche Bank διατηρεί την εκτίμησή της για σταθερά έσοδα, ενώ παραμένει αμετάβλητος ο στόχος για το 2022.

Η μετοχή της γερμανικής τράπεζας έχει ενισχυθεί περίπου 32% έως τώρα φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider