Οδεύει προς πλειστηριασμό το ιστορικό «Μινιόν»

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οδεύει προς πλειστηριασμό το ιστορικό «Μινιόν»
Το ιστορικό κτίριο επί της οδού Πατησίων (πλέον 28ης Οκτωβρίου) αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για τους υποψήφιους αγοραστές.

Ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Dimand, μιλώντας νωρίτερα κατά την διάρκεια του 22ου Συνεδρίου της Prodexpo που πραγματοποιείται σήμερα αποκάλυψε ότι τις επόμενες ημέρες το ιστορικό κτίριο Μινιόν, που ανήκει στην Folli Follie Συμμετοχών δίχως να έχει δεσμευθεί, οδεύει προς πλειστηριασμό.

Το ιστορικό κτίριο, πρώην πολυκατάστημα, επί της οδού Πατησίων, πλέον 28ης Οκτωβρίου, στην περιοχή της Ομόνοιας αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για τους υποψήφιους αγοραστές, όπως φάνηκε και από όσα σημειώθηκαν στο σχετικό πάνελ.

Εν μέσω της εορταστικής περιόδου, στα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου 1980, το πολυκατάστημα καταστράφηκε από εμπρησμό. Με δάνεια αποκαταστάθηκαν πλήρως οι ζημιές στο κτήριο και το κατάστημα επαναλειτούργησε το 1983, όμως λόγω υπερβολικών χρεών κρατικοποιήθηκε.

Μετά τη διακοπή λειτουργίας, το Μινιόν αποκτήθηκε από την Elmec Sports, της οικογένειας Φάις, με στόχο να ανακαινίσει το κτίριο και να λειτουργήσει ξανά ως κατάστημα. Με την πώληση της Elmec στον όμιλο Folli Follie το κατάστημα πέρασε στην Folli Follie Holdings S.A. Η εταιρεία αρχικά επιχείρηση να ενοικιάσει το κτίριο στο υπουργείο Περιβάλλοντος, αλλά μετά την αποτυχία του εγχειρήματος το 2012, άρχισε να προετοιμάζεται ώστε να το μετατρέψει σε κατάστημα, μια διαδικασία που σταμάτησε μετά την αποκάλυψη του 2018 ότι η εταιρεία παρουσίαζε ψευδή κέρδη.

Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο της Folli Follie οι όποιες σκέψεις για το Μινιόν έμειναν στα συρτάρια, με την εισηγμένη ακόμα να βρίσκεται εν μέσω διαδικασιών με βασικό θέμα την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης κ.α.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider