Διεθνή
20-10-2021 | 13:51

Novavax: Σημαντικές δυσκολίες στη δημιουργία εμβολίου για τον κορονοϊό

Newsroom
Μοιράσου το
Novavax: Σημαντικές δυσκολίες στη δημιουργία εμβολίου για τον κορονοϊό
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την ύπαρξη σημαντικών εμποδίων στην προσπάθεια της φαρμακευτικής εταιρείας Novavax για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού εμβολίου κατά της Covid-19 επισημαίνει το Politico, επικαλούμενο τρεις διαφορετικές πηγές με γνώση των εξελίξεων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Politico, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία φαίνεται να είναι αρκετά πιο σημαντικές σε σχέση με όσες αναφέρονται στα δεδομένα που μέχρι στιγμής έχει θέσει στην διάθεση των ρυθμιστικών αρχών σε ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που οδηγεί σε σημαντικές απώλειες της μετοχή της εταιρείας άνω του 16% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Σε περίπτωση που τελικά επιβεβαιωθούν οι ανησυχίες και το εμβόλιο της Novavax δεν διατεθεί στην αγορά, το πλήγμα που θα δεχθεί ο COVAX -o μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την παγκόσμια πρόσβαση στα εμβόλια- θα είναι ιδιαίτερα ισχυρό, καθώς εκτιμάται πως ο στόχος για διανομή 2 δισ. δόσεων εμβολίων μέχρι τα τέλη του 2022 στις χώρες μεσαίου και κατώτερου εισοδήματος θα μειωθεί κατά τουλάχιστον 1 δισ. δόσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.