Evergrande: Κυκλοφορεί ηλεκτρικά οχήματα μέσα στο 2022 - Κέρδη για την μετοχή της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Evergrande: Κυκλοφορεί ηλεκτρικά οχήματα μέσα στο 2022 - Κέρδη για την μετοχή της
Οι μετοχές της China Evergrande New Energy Vehicle Group αυξήθηκαν πάνω από 10% μετά την ανακοίνωση αν και απώλεσαν μερικά από αυτά τα κέρδη, φτάνοντας περίπου  στο 6% υψηλότερα.

Η μονάδα ηλεκτρικών οχημάτων του κινεζικού developer ακινήτων Evergrande, ανακοίνωσε ότι τα πρώτα της αυτοκίνητα θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής το επόμενο έτος.

Η υπερχρεωμένη εταιρεία δήλωσε ότι συναντήθηκε με τους προμηθευτές και την τοπική κυβέρνηση στο Τιανζίν, όπου βρίσκεται η παραγωγική της βάση, και δεσμεύτηκε να προωθήσει τη μαζική παραγωγή των αυτοκινήτων της με το brand Hengchi.

Οι μετοχές της Evergrande New Energy Vehicle Group αυξήθηκαν πάνω από 10% μετά την ανακοίνωση αν και απώλεσαν μερικά από αυτά τα κέρδη, φτάνοντας περίπου στο 6% υψηλότερα.

Η Evergrande δεν έχει παραδώσει ακόμα ούτε ένα όχημα στους πελάτες - αλλά έχει υψηλές φιλοδοξίες. Προηγουμένως είχε δεσμευτεί για ετήσια παραγωγή και πωλήσεις 1 εκατομμυρίου αυτοκινήτων έως το 2025.

Η τοπική κυβέρνηση της Τιανζίν δήλωσε ότι θα συντονιστεί με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να υποστηρίξει την Evergrande και να βοηθήσει την εταιρεία να επιτύχει μαζική παραγωγή.

Η μητρική εταιρεία Evergrande Group αγωνίζεται να εξοφλήσει 300 δισ. δολάρια υποχρεώσεων. Είναι ο πιο χρεωμένος developer ακινήτων στον κόσμο και έχει ήδη αθετήσει αρκετές πληρωμές ομολόγων. Οι φόβοι ότι η εταιρεία θα μπορούσε να χρεοκοπήσει προκάλεσαν σοκ στις παγκόσμιες αγορές καθώς ορισμένοι επενδυτές ανησυχούν ότι μπορεί να έχει επιπτώσεις μετάδοσης και να βλάψει την παγκόσμια οικονομία.

Η εμπιστοσύνη στην Evergrande έχει πέσει κατακόρυφα.

Τον περασμένο μήνα, η Evergrande NEV είπε ότι υπήρχαν καθυστερήσεις στους προμηθευτές της μονάδας ηλεκτρικών οχημάτων της και ότι ορισμένα έργα σε ολόκληρο τον όμιλο έχουν ανασταλεί. Η Evergrande δήλωσε ότι αναζητά νέους επενδυτές.

Η κινεζική εταιρεία δήλωσε ότι έχει δοκιμάσει διάφορα μοντέλα του αυτοκινήτου του Hengchi καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία εισέρχεται σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα και θα αντιμετωπίσει startups όπως η Nio και η Xpeng και καταξιωμένους «παίκτες» όπως η BYD και η Tesla.

Η εισηγμένη στη Wall Street start-up Xpeng δήλωσε τη Δευτέρα ότι παρήγαγε 100.000 αυτοκίνητα, έξι χρόνια μετά την έναρξη της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι κινέζικες Xpeng και Nio παρήγαγαν 100.000 EV σε 6 χρόνια - Η Tesla χρειάστηκε τα διπλάσια

gazzetta
gazzetta reader insider insider