Διεθνή
11-10-2021 | 12:01

Οι κινέζικες Xpeng και Nio παρήγαγαν 100.000 EV σε 6 χρόνια - Η Tesla χρειάστηκε τα διπλάσια

Newsroom
Μοιράσου το
Οι κινέζικες Xpeng και Nio παρήγαγαν 100.000 EV σε 6 χρόνια - Η Tesla χρειάστηκε τα διπλάσια
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Οι κινεζικές εταιρείες ηλεκτρικών αυτοκινήτων αγωνίζονται να αυξήσουν την παραγωγή, ταχύτερα από ό, τι έκανε η Tesla στις πρώτες μέρες της.

Η εισηγμένη στην Wall Street start-up Xpeng ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι παρήγαγε 100.000 αυτοκίνητα μόλις έξι χρόνια μετά την ίδρυσή της εταιρείας.

Η ανταγωνιστική start-up ηλεκτρικών αυτοκινήτων Nio είχε ανακοινώσει από τον Απρίλιο ότι έχει φτάσει το ορόσημο παραγωγής 100.000 οχημάτων. Η εισηγμένη εταιρεία στις ΗΠΑ ιδρύθηκε στα τέλη Νοεμβρίου 2014 με διαφορετικό όνομα και μετονομάστηκε σε Nio τον Ιούλιο του 2017, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια.

Συγκριτικά, η Tesla του Έλον Μασκ χρειάστηκε 12 χρόνια από την ίδρυση της το 2003 για να παράγει 100.000 οχήματα, σύμφωνα με το CNBC. Η Tesla αντιμετώπισε πολλές καθυστερήσεις στην παραγωγή, ειδικά στα πρώτα της χρόνια. Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων με έδρα τις ΗΠΑ έχει αυξήσει έκτοτε την παραγωγική του ικανότητα με νέα εργοστάσια στη Σαγκάη και το Βερολίνο.

Ωστόσο, η Tesla παραμένει ακόμα πολύ μεγαλύτερη σε σύγκριση.

Οι μετοχές των κατασκευαστών EV

Η παραγωγή μόνο το γ’ τρίμηνο έφτασε τα 238.000 οχήματα. Οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 11% σε ετήσια βάση.

Οι μετοχές της Xpeng που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 12% φέτος. Οι μετοχές της Nio μειώθηκαν περισσότερο από 25% σε ετήσια βάση.

Ο κινεζικός κατασκευαστής ηλεκτρικών μπαταριών και οχημάτων BYD δήλωσε τον Μάιο ότι παρήγαγε 1 εκατομμύριο επιβατικά αυτοκίνητα στη νέα κατηγορία ενεργειακών οχημάτων, η οποία περιλαμβάνει αυτοκίνητα μόνο με μπαταρία και υβριδικά.

Οι μετοχές της BYD στο Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν περισσότερο από 25% μέχρι στιγμής φέτος. Οι υποστηρικτές της εταιρείας περιλαμβάνουν την Berkshire Hathaway του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Γουόρεν Μπάφετ.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.