Διεθνή
11-10-2021 | 13:16

Southwest Airlines: Χιλιάδες ακυρωμένες πτήσεις μέσα σε 2 ημέρες - «Ξεκρέμαστα» τα πληρώματα

Newsroom
Μοιράσου το
Southwest Airlines: Χιλιάδες ακυρωμένες πτήσεις μέσα σε 2 ημέρες - «Ξεκρέμαστα» τα πληρώματα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Southwest Airlines ακύρωσε περισσότερες από 1.800 πτήσεις αυτό το Σαββατοκύριακο, διακόπτοντας τα ταξιδιωτικά σχέδια χιλιάδων πελατών. Η αεροπορική εταιρεία επέρριψε ευθύνες για την κατάρρευση στον συνδυασμό κακών καιρικών συνθηκών, ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας και της δικής της έλλειψης διαθέσιμου προσωπικού.

«Ξέρω ότι αυτό είναι απίστευτα δύσκολο για όλους εσάς και οι πελάτες μας δεν είναι ευχαριστημένοι», ανέφερε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Άλαν Κάσερ σε προσωπικό του σημείωμα την Κυριακή, σύμφωνα με το CNBC.

Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα αρχικά προβλήματα αφορούσαν στις κακές καιρικές συνθήκες και το «πρόγραμμα διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας που επιβάλλεται από την FAA».

«Παρόλο που στελεχωθήκαμε για το Σαββατοκύριακο, δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε τη σημαντική αναστάτωση που δημιουργήθηκε από τα απροσδόκητα προβλήματα του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και τις κακές καιρικές συνθήκες στους σταθμούς μας στη Φλόριντα", δήλωσε ο Κάσερ.

Άλλες αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν σχετικά λιγότερες πτήσεις. 

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας δήλωσε ότι υπήρξαν «λίγες ώρες» καθυστερήσεων πτήσεων το απόγευμα της Παρασκευής λόγω κακών καιρικών συνθηκών και προβλημάτων προσωπικού στο Κέντρο Ελέγχου του Jacksonville, το οποίο ελέγχει τον εναέριο χώρο σε πέντε μέρη της Αλαμπάμα, της Τζόρτζια, της Φλόριντα, της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνας.

«Δεν έχουν αναφερθεί ελλείψεις προσωπικού της FAA από την Παρασκευή», ανέφερε η Ομοσπανδία. «Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις στον προγραμματισμό τους λόγω του ότι τα αεροσκάφη και τα πληρώματα βρίσκονται εκτός του σημείου. Επικοινωνήστε με τις αεροπορικές εταιρείες για λεπτομέρειες σχετικά με τα τρέχοντα δρομολόγια πτήσεων».

Οι κυριότεροι προορισμοί του Ντένβερ, της Βαλτιμόρης, του Ντάλας Λαβ Φιλντς και του Σικάγο Μίντγουεϊ ήταν από τους πιο επιβαρυμένους από τις ακυρώσεις την Κυριακή.

Η Southwest ζήτησε συγγνώμη από τους ταξιδιώτες για τις μεγάλες αναμονές εξυπηρέτησης πελατών. Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι αναμένεται να φτάσει κοντά στην κανονική της λειτουργία μέχρι την Κυριακή, αλλά τα προβλήματα επιδεινώθηκαν.

«Ξεκρέμαστα» τα πληρώματα

Ο Κάσερ της Southwest παραδέχτηκε στους υπαλλήλους στο σημείωμά του την Κυριακή ότι ορισμένα μέλη πληρώματος δεν είχαν δωμάτια ξενοδοχείων το προηγούμενο βράδυ και είπε ότι οι διαταραχές μπορούν να μετατραπούν σε χιονοστιβάδα καθώς τα πληρώματα αγγίζουν πλέον τα συμβατικά και ομοσπονδιακά όρια εργασίας.

«Αυτή τη στιγμή, οι ομάδες μας [το κέντρο λειτουργιών δικτύου] εργάζονται για την προστασία του δικτύου πληρώματος και την πρόληψη λανθασμένων συνδέσεων - τόσο για τα πληρώματα όσο και για τους πελάτες μας που θα προκαλούσαν ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο», ανέφερε. «Και οι ομάδες εργάζονται για να καθορίσουν την καλύτερη πορεία δράσης για την ταχύτερη επαναφορά του δικτύου μας».

Η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Ντάλας ακύρωσε 1.019 πτήσεις την Κυριακή, το 28% του προγράμματος της, αφού πρώτα ακύρωσε 808 πτήσεις το Σάββατο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα παρακολούθησης πτήσεων FlightAware. 

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.