Διεθνή
08-10-2021 | 16:18

Stellantis: Η κρίση των ημιαγωγών πλήττει την παραγωγή και στις μονάδες της Ιταλίας

Newsroom
Μοιράσου το
Stellantis: Η κρίση των ημιαγωγών πλήττει την παραγωγή και στις μονάδες της Ιταλίας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ισχυρό είναι το πλήγμα που έχει επιφέρει η παγκόσμια έλλειψη τσιπ στην αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis, καθώς η παραγωγή οχημάτων στην Ιταλία αναμένεται να είναι χειρότερη από την αντίστοιχη πέρυσι, όταν η παγκόσμια οικονομία βρισκόταν αντιμέτωπη με τα μέτρα περιορισμού για την πανδημία.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η ιταλική ένωση FIM-CISL εκτιμά πως η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί σύντομα, καθώς η έλλειψη ημιαγωγών θα συνεχίσει να ρίχνει την σκιά της στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, οδηγώντας σε μείωση της παραγωγής οχημάτων και στο κλείσιμο αρκετών εργοστασίων σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Όπως ανέφερε ο Φερντινάντο Ιουλιάνο, επικεφαλής της ένωσης FIM-CISL, η παραγωγή οχημάτων στην Ιταλία δεν πρόκειται να ξεπεράσει τις 461.000 μονάδες που παρήχθησαν στο σύνολο του 2020, έτος ωστόσο κατά το οποίο η παραγωγική διαδικασία σταμάτησε για αρκετές εβδομάδες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

«Η κρίση των τσιπ προκαλεί διακοπές στην παραγωγή που κοστίζουν περισσότερο από τα lockdown το 2020», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιουλιάνο, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η παρούσα κατάσταση θα συνεχιστεί για όλο το πρώτο εξάμηνο του 2022».

Σημειώνεται πως η Stellantis εκτιμά πως η παραγωγή οχημάτων σε όλες τις μονάδες εντός του 2021 θα είναι μειωμένη κατά 1,4 εκατ. οχήματα σε σχέση με το 2020

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Stellantis: Δύο εργοστάσια διακόπτουν την παραγωγή τους λόγω της έλλειψης τσιπ

Η Stellantis διακόπτει την παραγωγή της στη Βιέννη λόγω έλλειψης ημιαγωγών