Rolls Royce: Συμφωνία 2,6 δισ. δολαρίων με τις ΗΠΑ για νέους κινητήρες βομβαρδιστικών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Rolls Royce: Συμφωνία 2,6 δισ. δολαρίων με τις ΗΠΑ για νέους κινητήρες βομβαρδιστικών
Η βρετανική Rolls Royce αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΟΑ (USAF) για την αντικατάσταση των κινητήρων των βομβαρδιστικών αεροσκαφών B-52H, καταφέρνοντας να υποσκελίσει τις προσφορές των ανταγωνιστριών της από τις ΗΠΑ, GE και Pratt & Whitney.

Η βρετανική Rolls Royce αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) για την αντικατάσταση των κινητήρων των βομβαρδιστικών αεροσκαφών B-52H, καταφέρνοντας να υποσκελίσει τις προσφορές των ανταγωνιστριών της από τις ΗΠΑ, GE και Pratt & Whitney.

Αναλυτικότερα, η συμφωνία μεταξύ Rolls Royce και USAF ανέρχεται στα 2,6 δισ. δολάρια και προβλέπει την προμήθεια 608 νέων κινητήρων F130, την τεχνική υποστήριξη αλλά και την προμήθεια των κατάλληλων ανταλλακτικών.

Σημειώνεται πως ο διαγωνισμός από την USAF είχε προκηρυχθεί πριν από περίπου πέντε χρόνια, με στόχο την ανανέωση του στόλου των βομβαρδιστικών B-52H και την αντικατάσταση των κινητήρων TF-33s που χρησιμοποιούνταν μέχρι πρότινος.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, οι νέοι κινητήρες θα κατασκευαστούν εξ ολοκλήρου σε μονάδες παραγωγής στην Ιντιανάπολη των ΗΠΑ, ενώ οι πρώτες παραδόσεις είναι προγραμματισμένες για το 2025 με στόχο να αυξήσουν το «προσδόκιμο ζωής» των βομβαρδιστικών ως το 2050.

Στον απόηχο της συμφωνίας, η μετοχή της Rolls Royce ενισχύεται άνω του 5% το Χρηματιστήριο του Λονδίνου και βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα που έχει βρεθεί από τον Ιούνιο του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider