Διεθνή
27-09-2021 | 11:02

Επενδύσεις 1,3 δισ. λιρών στη Βρετανία ετοιμάζει η Aldi

Newsroom
Μοιράσου το
Επενδύσεις 1,3 δισ. λιρών στη Βρετανία ετοιμάζει η Aldi
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην επένδυση του ποσού του 1,3 δισ. λιρών στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας προχωράει η Aldi, ο γερμανικός κολοσσός στον κλάδο των σούπερ μάρκετ, με στόχο το άνοιγμα 100 νέων καταστημάτων σε ορίζοντα διετίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε μία χρονική στιγμή που τόσο η Aldi όσο και ο μεγάλος της ανταγωνιστής στον κλάδο, η επίσης γερμανική Lidl προσπαθούν να αυξήσουν το μερίδιο που κατέχουν στην βρετανική αγορά, με αποτέλεσμα να αυξήσουν την πίεση προς τις εγχώριες αλυσίδες όπως η Tesco, η Αsda, η Sainsbury's και η Morrisons, οι οποίες καταφεύγουν στην μείωση των τιμών τους ώστε να ανταγωνιστούν τις δύο γερμανικές αλυσίδες.

Σύμφωνα με το Reuters, αυτή τη στιγμή η Aldi αποτελεί την πέμπτη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Βρετανία, διατηρώντας 920 καταστήματα, ενώ το μερίδιό της στην αγορά ανέρχεται σε ποσοστό 8%

Με την επένδυση του 1,3 δισ. λιρών, η Aldi ευελπιστεί να δημιουργήσει επιπλέον 2.000 θέσεων εργασίας στην βρετανική αγορά, οι οποίες θα προστεθούν στις περίπου 7.000 θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν τα δύο προηγούμενα έτη.

Τέλος, σημειώνεται πως τα έσοδα των πωλήσεων της Aldi το 2020 στη Βρετανία ανήλθαν στα 13,5 δισ. λίρες, σημειώνοντας αύξηση 10,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ωστόσο τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν κατά 1,2% στα 287,7 εκατ. λίρες εξαιτίας των προκλήσεων που έφερε η πανδημία του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.