Pyth: Η «βλάβη» που έριξε την τιμή του Bitcoin στα 5.402 δολάρια την Δευτέρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Pyth: Η «βλάβη» που έριξε την τιμή του Bitcoin στα 5.402 δολάρια την Δευτέρα
Όπως έγινε σαφές επρόκειτο για τεχνική βλάβη στην πλατφόρμα της Pyth, με αποτέλεσμα η τιμή του Bitcoin να φαίνεται πολύ χαμηλότερη από ότι ήταν στην πραγματικότητα εκείνη την ώρα.

Μία βλάβη στο δίκτυο κρυπτονομισμάτων Pyth, μια πλατφόρμα που έχει τη στήριξη μερικών από τους μεγαλύτερους «παίκτες» της Wall Street «έριξε» την τιμή του Bitcoin κατά 90% τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως έγινε σαφές επρόκειτο για τεχνική βλάβη στην πλατφόρμα της Pyth, με αποτέλεσμα η τιμή του Bitcoin να φαίνεται πολύ χαμηλότερη από ότι ήταν στην πραγματικότητα εκείνη την ώρα. Η τιμή του κρυπτονομίσματων στις υπόλοιπες πλατφόρμες συναλλαγών φαινόταν σωστή.

Συγκεκριμένα, η Pyth έδειχνε την τιμή του Bitcoin στις 5.402 δολάρια.

Οι τεχνικοί συνεχίζουν να ελέγχουν τον λόγο που προκάλεσε το τεχνικό ζήτημα, ανέφερε σχετικά ανακοίνωση της εταιρείας.

1,5 δισ. δολάρια οι ρευστοποιήσεις των crypto σε 24 ώρες

Την Τρίτη το bitcoin διεύρυνε τις απώλειές του, πέφτοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο, αφού το παγκόσμιο sell-off των πιο επισφαλών περιουσιακών στοιχείων «έριξε» τη συνολική αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων κάτω από τα 2 τρισ. δολάρια.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα υποχώρησε έως και 7,6% στα 40.237 δολάρια προτού περιορίσει τις απώλειες. Το δεύτερο μεγαλύτερο crypto, ether, διαπραγματεύτηκε κάτω από 3.000 δολάρια, ενώ τα Cardano, Solana, Polkadot και Dogecoin έπεσαν επίσης, σύμφωνα με το CoinGecko.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: Υποχώρησε στο χαμηλό Αυγούστου - 1,5 δισ. δολάρια οι ρευστοποιήσεις των crypto σε 24 ώρες

Αγοράζει επιπλέον 150 bitcoin το Ελ Σαλβαδόρ

gazzetta
gazzetta reader insider insider