Shell: Πουλά όλα τα assets της στην Πέρμια Λεκάνη αντί 9,5 δισ. δολ.

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Shell: Πουλά όλα τα assets της στην Πέρμια Λεκάνη αντί 9,5 δισ. δολ.
H Royal Dutch Shell συμφώνησε να πουλήσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει στην Πέρμια Λεκάνη του Τέξας, στην ConocoPhillips , αντί 9,5 δισ. δολ. σε μετρητά.

H Royal Dutch Shell συμφώνησε να πουλήσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει στην Πέρμια Λεκάνη του Τέξας, στην ConocoPhillips , αντί 9,5 δισ. δολ. σε μετρητά.

Η συμφωνία έρχεται την ώρα που η Shell επιχειρεί να μειώσει της εκπομπές αερίων άνθρακα και να επενδύσει περισσότερο στην ανανεώσιμη ενέργεια. Η πώληση είναι μία από τις μεγαλύτερες πρόσφατες συναλλαγές στο τεράστιο πεδίο άντλησης σχιστολιθικού πετρελαίου καθώς οι μεγάλες πετρελαϊκές δέχονται ολοένα και αυξανόμενες πιέσεις να διαφοροποιηθούν από τα ορυκτά καύσιμα.

Η Shell διευκρίνισε πως 7 δισ. δολάρια από τα έσοδα θα επιστραφούν στους μετόχους, ενώ θα χρησιμοποιήσει τα υπόλοιπα για να ενισχύσει τον ισολογισμό της. Ο ευρωπαϊκός πετρελαϊκός γίγαντας είχε αποκτήσει το μεγαλύτερο μέρος των assets του στην Πέρμια Λεκάνη από την Chesapeake Energy το 2021, αντί περίπου $1,9 δισ.

Η Shell αποφάσισε ότι η αποεπένδυση είναι πιο ελκυστική επιλογή για τους μετόχους της από την απόκτηση περισσότερων assets προκειμένου να μεγαλώσει το αποτύπωμά της στην Πέρμια Λεκάνη η οποεία εκτείνεται στο Τέξας και το Νιου Μέξικο, επισήμανε σε συνέντευξη ο Wael Sawan, επικεφαλής upstream δραστηριότητας της Shell.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider