Προς αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 2,1 δισ. ευρώ η Lufthansa

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 2,1 δισ. ευρώ η Lufthansa
Ξεκινώντας από την Τετάρτη και έως τις 5 Οκτωβρίου, σχεδόν 6 εκατ. νέες μετοχές θα προσφερθούν στους μετόχους.

Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 2,14 δισ. ευρώ, προχωρά η Lufthansa, καθώς η γερμανική αεροπορική εταιρεία προσπαθεί να ενισχύσει τη θέση της.

Ξεκινώντας από την Τετάρτη και έως τις 5 Οκτωβρίου, σχεδόν 6 εκατ. νέες μετοχές θα προσφερθούν στους μετόχους, διπλασιάζοντας τον υφιστάμενο αριθμό, σε τιμή εγγραφής 3,58 ευρώ για κάθε νέα μετοχή. Σημειώνεται πως οι μετοχές της Lufthansa έκλεισαν την Παρασκευή στα 8,21 ευρώ.

Τα έσοδα από την ΑΜΚ θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή ποσού 1,5 δισ. ευρώ της συμμετοχής της Lufthansa στο γερμανικό Ταμείο Οικονομικής Σταθερότητας (ESF), ανέφερε η εταιρεία. Επιπλέον 1 δισ. ευρώ θα εξοφληθεί μέχρι το τέλος του έτους, πρόσθεσε η Lufthansa.

Το ESF ιδρύθηκε από τη γερμανική κυβέρνηση πέρυσι για να βοηθήσει τις εταιρείες να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορονοϊού. Το ταμείο αγόρασε το 20% της Lufthansa για περίπου 300 εκατ. ευρώ, αλλά έκτοτε πούλησε μέρος του ποσοστού, επικαλούμενο την επιτυχία των μέτρων της αεροπορικής εταιρείας για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ένας αριθμός κεφαλαίων και λογαριασμών υπό τη διαχείριση της επενδυτής Blackrock Inc. συμφώνησαν να ασκήσουν όλα τα δικαιώματα εγγραφής και έχουν συνάψει συμφωνία ύψους 300 εκατ. ευρώ, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία. Όλα τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου της Lufthansa συμφώνησαν επίσης να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider