Μακέδος: Με την ΑΜΚ η Attica Bank γυρίζει σελίδα – Οι όροι για τη διενέργεια της αύξησης

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μακέδος: Με την ΑΜΚ η Attica Bank γυρίζει σελίδα – Οι όροι για τη διενέργεια της αύξησης
«Κεκλεισμένων των θυρών» για μη μετόχους της Τράπεζας, πραγματοποιείται η έκτακτη γενική συνέλευση.

«Κεκλεισμένων των θυρών» για μη μετόχους της Τράπεζας, πραγματοποιήθηκε σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Attica Bank κατά την οποία οριστικοποιήθηκαν οι όροι της εξαγγελθείσας από τη Διοίκηση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, την οποία μπόρεσαν να παρακολουθήσουν και προσκεκλημένοι στη διαδικτυακή γενική συνέλευση, ο πρόεδρος της Attica Bank, Κωνσταντίνος Μακέδος ανέφερε ότι το 2021 είναι έτος – σταθμός για την Attica Bank, καθώς ολοκληρώνεται η πορεία εξυγίανσης και εισέρχεται σε πορεία ανάκαμψης. «Προς αυτή την κατεύθυνση επιταχύνουμε τη διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Η είσπραξη περίπου 152 εκατ. ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο, βάσει του άρθρου 27Α του ν.4172/2013 για την ενεργοποίηση του αναβαλλόμενου φόρου, βελτίωσε ποιοτικά τα κεφάλαια της Τράπεζας και συντελεί στην αναπτυξιακή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Με αυτήν, η Τράπεζα γυρίζει σελίδα από την εσωστρέφεια στην ανάκαμψη, προς όφελος των μετόχων, των εργαζομένων της και της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε ο κ. Μακέδος.

Όπως είπε, η ΑΜΚ πραγματοποιείται κατόπιν της απαίτησης των εποπτικών αρχών για την αποκατάσταση των κεφαλαιακών δεικτών της Τράπεζας μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτό και ενώ εκκρεμεί η μετατροπή των παραστατικών τίτλων (warrants) που εξέδωσε η Attica Bank υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου έναντι της είσπραξης των περίπου 152 εκατ. ευρώ, ο κ. Μακέδος ανέλυσε στους μετόχους τις εισηγήσεις του Δ.Σ. για την διεξαγωγή της ΑΜΚ, όπως αυτές εγκρίθηκαν στη συνεδρίαση της 25ης Αυγούστου, κατόπιν της εισήγησης των συμβούλων (Axia Ventures, Euroxx) στις 23 Αυγούστου.

Προκειμένου οι επενδυτές να μην αποθαρρυνθούν να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ (καθώς οι κοινές μετοχές της τράπεζας έχουν ονομαστική αξία 30 λεπτά του ευρώ, αλλά διαπραγματεύονται στα 15 λεπτά και η τιμή μετατροπής των warrants έχει οριστεί στα 15,3 λεπτά), ο πρόεδρος της Αttica Bank είπε ότι το Δ.Σ. προτείνει στους μετόχους:

1) Mείωση του συνολικού αριθμού των υφιστάμενων κοινών μετοxών με συνένωση (reverse split), σε αναλογία 1 νέα μετοχή για κάθε 60 παλαιές. Έτσι, ο αριθμός των μετοχών θα μειωθεί σε 7.687.567 τεμάχια και η ονομαστική αξία κάθε μετοχής θα ανέλθει σε 18 ευρώ από 0,30 ευρώ σήμερα.

2) Καθώς εκκρεμεί η μετατροπή των παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσης κοινών μετοχών του Δημοσίου (warrants), να μειωθεί το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας κατά136.838.692,60 ευρώ, με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής από 18 ευρώ σε 0,20 ευρώ, με σκοπό το σχηματισμό ειδικού αποθεματικού.

3) Δεδομένου του επανασχεδιασμού του τρόπου μείωσης του κεφαλαίου της τράπεζας, το ΔΣ εισηγείται την ανάκληση της απόφασης που ελήφθη από τη γενική συνέλευση της 7ης Ιουλίου για μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας κατά 85 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ζητείται από τους μετόχους να τροποποιηθεί και συμπληρωθεί η εξουσιοδότηση που έδωσε η Γ.Σ. της 7/7/2021 στο Διοικητικό Συμβούλιο για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, ιδίως ως προς τη δυνατότητα περιορισμού ή κατάργησης του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων, με στόχο την υλοποίηση της ΑΜΚ το συντομότερο δυνατόν.

Εγκρίθηκαν όλα τα θέματα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Attica Bank ενέκρινε σήμερα όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, δίνοντας έτσι το έναυσμα περαιτέρω επιτάχυνσης των διαδικασιών για την πραγματοποίηση της αναπτυξιακής αύξησης κεφαλαίου και την μετάβασή της σε βιώσιμη πορεία ανάπτυξης.

Ειδικότερα, οι μέτοχοι της Attica Bank ενέκριναν:

  • Το reverse split των μετοχών, με την αντικατάσταση 60 παλαιών μετοχών με 1 νέα μετοχή, με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0, 30 ευρώ σε 18 ευρώ και εν συνεχεία τη μείωσή της σε 0,20 ευρώ, προκειμένου να σχηματίσει ειδικό αποθεματικό 136.838.692,60 ευρώ
  • Εξουσιοδότησαν το Δ.Σ. της τράπεζας, προκειμένου αυτό να έχει τη δυνατότητα περιορισμού ή κατάργησης του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αντίστροφη μέτρηση για την Attica Bank – «Ορόσημο» από τον SSM η 30/9

gazzetta
gazzetta reader insider insider