O Nasdaq «δανείζει» την τεχνολογία της αγοράς μετοχών σε στοιχηματική πλατφόρμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
O Nasdaq «δανείζει» την τεχνολογία της αγοράς μετοχών σε στοιχηματική πλατφόρμα
Η Fintech εταιρεία Sporttrade θα χρησιμοποιήσει το λογισμικό του Nasdaq για να επιβλέπει την πλατφόρμα αθλητικών στοιχημάτων και συναλλαγών της.

Ο Nasdaq δανείζει την τεχνολογία της αγοράς μετοχών στον κλάδο των αθλητικών στοιχημάτων, επιτρέποντας στους χρήστες να «μπαίνουν» και να «βγαίνουν» από τα στοιχήματα με τον ίδιο τρόπο που ανταλλάσσουν μετοχές.

Η Fintech εταιρεία Sporttrade θα χρησιμοποιήσει το λογισμικό του Nasdaq για να επιβλέπει την πλατφόρμα αθλητικών στοιχημάτων και συναλλαγών της, ανέφεραν οι εταιρείες σε ανακοίνωσή τους την Τρίτη. Το λογισμικό που βασίζεται σε τεχνολογία cloud, και χρησιμοποιείται από 2.300 εταιρείες σε ολόκληρη τη χρηματοπιστωτική βιομηχανία, θα βοηθήσει στην παρακολούθηση των αθλητικών στοιχημάτων για τον εντοπισμό παρατυπιών και ασυνήθιστων συναλλακτικών συμπεριφορών.

«Η υιοθέτηση της κορυφαίας τεχνολογίας του Nasdaq για την παρακολούθηση της αγοράς είναι κομβική στην υπόσχεση της Sporttrade προς τους συμμετέχοντες μας - να προωθήσει δίκαιες, διαφανείς και αποτελεσματικές ανοικτές αγορές αθλητικών στοιχημάτων», δήλωσε ο Άλεξ Κέιν, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Sporttrade.

Η Sporttrade, που εδρεύει στην Φιλαδέλφεια, λογίζεται ως η πρώτη νόμιμη πλατφόρμα αθλητικών στοιχημάτων στην ιστορία των ΗΠΑ και ηγείται μιας ομάδας με υπόβαθρο στα στοιχήματα και στις κεφαλαιαγορές. Η εταιρεία λειτουργεί σαν την αγορά μετοχών που υποστηρίζει ήδη η τεχνολογία του Nasdaq, προσφέροντας αυστηρότερα spread, περισσότερη ρευστότητα και δυνατότητα κίνησης εντός και εκτός του στοιχήματος ανά πάσα στιγμή. Η εμπορική της εφαρμογή αναμένεται να ξεκινήσει στο Νιου Τζέρσεϊ μέχρι το τέλος του έτους, με επιπλέον πολιτείες να ακολουθούν από το 2022 και μετά.

«Παρέχοντας στους πελάτες οπτικοποίηση του win-loss, προβάλλοντας τα όρια και αξιοποιώντας την τεχνολογία παρακολούθησης της αγοράς του Nasdaq, η Sporttrade παίρνει σοβαρά το υπεύθυνο gaming και το βάζει στην πρώτη γραμμή της αποστολής της», δήλωσε ο Κιθ Γουάιτ, εκτελεστικός διευθυντής του National Council on Problem Gaming σε δήλωση του, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider