H Κίνα θα διασπάσει την Alipay και θα δημιουργήσει ξεχωριστή εφαρμογή δανείων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Κίνα θα διασπάσει την Alipay και θα δημιουργήσει ξεχωριστή εφαρμογή δανείων
Το Πεκίνο σχεδιάζει να διασπάσει την Alipay της Ant Group και να δημιουργήσει μια ξεχωριστή εφαρμογή για την επιχειρήση δανείων του κολοσσού του fintech, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. 

Το Πεκίνο σχεδιάζει να διασπάσει την Alipay της Ant Group και να δημιουργήσει μια ξεχωριστή εφαρμογή για τη μονάδα χορήγησης δανείων του κολοσσού του κλάδου fintech, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Οι ρυθμιστικές αρχές είχαν διατάξει την Ant να διαχωρίσει τις δραστηριότητες της AliPay από τις επιχειρήσεις χορήγησης δανείων Huabei και Jiebei. Τώρα θέλουν επιπλέον οι πιστωτικές μονάδες να διαχωριστούν και να γίνουν ξεχωριστό app, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η Ant θα διαθέσει τα στοιχεία για τις δανειακές αποφάσεις των χρηστών σε μία νέα κοινοπραξία πιστωτικού προφίλ. Η κοινοπραξία θα ελέγχεται μερικώς από το κράτος, σύμφωνα με τις πηγές των FT.

Η μετοχή της Alibaba, τη θυγατρικής της Ant Group στο ηλεκτρονικό εμπόριο, υποχωρεί περισσότερο από 4% στον απόηχο του δημοσιεύματος. Η πτώση επηρέασε τον ευρύτερο κινεζικό κλάδο τεχνολογίας με τον Hang Seng Tech να χάνει σχεδόν 3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider