Α.Σδούκου: Ενίσχυση του ανταγωνισμού με τη λύση για το μονοπώλιο της ΔΕΗ στον λιγνίτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Α.Σδούκου: Ενίσχυση του ανταγωνισμού με τη λύση για το μονοπώλιο της ΔΕΗ στον λιγνίτη
Η συμφωνία με την Κομισιόν προσφέρει νέα εργαλεία μείωσης του κόστους στις ιδιωτικές εταιρείες προμήθειας, σημείωσε σε δήλωση της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών

«Σήμερα κλείνει μετά από πολλές ατελέσφορες προσπάθειες μια μεγάλη εκκρεμότητα που χρονολογείται από το 2008 και αφορά καταδικαστικές αποφάσεις της χώρας για τη μονοπωλιακή θέση της ΔΕΗ στη λιγνιτική παραγωγή», σημείωσε σε δήλωση της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, σχολιάζοντας την επίσημη ανακοίνωση της Κομισιόν για τη συμφωνία.

Σύμφωνα με την κ. Σδούκου, πρόκειται μια σημαντική εξέλιξη που έρχεται σε μια κρίσιμη συγκυρία λόγω των διεθνών παραγόντων που πιέζουν τις τιμές του ρεύματος καθώς προσφέρει νέα εργαλεία μείωσης του κόστους στις ιδιωτικές εταιρείες προμήθειας ρεύματος, τα οποία το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ελπίζει να αξιοποιήσουν.

Όπως πρόσθεσε, η θέση σε ισχύ των διαρθρωτικών μέτρων που συμφωνήθηκαν με την Επιτροπή συμβαδίζουν απόλυτα με το φιλόδοξο σχέδιο της κυβέρνησης για την απολιγνιτοποίηση, καθώς η λήξη διάθεσης της λιγνιτικής παραγωγής θα σταματήσει παράλληλα με την απόσυρση των λειτουργούντων λιγνιτικών μονάδων, που προγραμματίζεται έως το τέλος 2023.

«Υιοθετούμε ένα μέτρο, το οποίο αφενός δεν θέτει σε κίνδυνο την αναπτυξιακή πορεία της ΔΕΗ, αφετέρου προσβλέπουμε ότι θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό, καθώς οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ θα μπορούν να αγοράζουν πιο φθηνά πακέτα ενέργειας με σκοπό να μειώσουν το κόστος για τον Έλληνα καταναλωτή», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider