Διεθνή
09-09-2021 | 21:37

H Moderna ετοιμάζει μονοδοσικό εμβόλιο κατά του κορoνοϊού και της γρίπης

Newsroom
Μοιράσου το
H Moderna ετοιμάζει μονοδοσικό εμβόλιο κατά του κορoνοϊού και της γρίπης
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην ανάπτυξη ενός μονοδοσικού εμβολίου που θα στοχεύει τόσο τον κορονοϊό όσο και την εποχική γρίπη προχωρά η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Moderna.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Πέμπτη η εταιρεία, το νέο εμβόλιο θα συνδυάζει μία τρίτη ενισχυτική δόση κατά του κορονοϊού με την ετήσια δόση κατά της γρίπης, γεγονός που οδήγησε σε «άλμα» άνω του 7% την μετοχή της εταιρείας στην Wall Street.

«Σήμερα ανακοινώνουμε το πρώτο βήμα για το νέο εμβολιαστικό μας πρόγραμμα που αφορά το αναπνευστικό και πρόκειται για τη δημιουργία ενός μονοδοσικού εμβολίου, το οποίο θα συνδυάζει μια τρίτη δόση - ενισχυτική για την COVID-19 και ένα booster για την εποχική γρίπη», αναφέρει μεταξύ άλλων η εταιρεία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας Στεφάν Μπανσέλ δήλωσε «περήφανος για την πρόοδο που έχει κάνει η ομάδα της Moderna», προσθέτοντας ότι η τεχνολογία mRNA μπορεί να δώσει λύσεις σε κάποιες από τις μεγαλύτερες υγειονομικές προκλήσεις «από νόσους που επηρεάζουν εκατομμύρια μέχρι σπάνιες ασθένειες που αφορούν κάποιες δεκάδες ανθρώπους, έως και φάρμακα που θα προσαρμόζονται σε ατομικό επίπεδο».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση της Moderna, τονίζεται πως η τεχνολογία mRNA θα έχει πλεονεκτήματα έναντι των κοινών εμβολίων της γρίπης, καθώς θα υπάρχει δυναμική για βελτιωμένη αποτελεσματικότητα και μεγαλύτερη ταχύτητα στην παρασκευή. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.