Η Κίνα περιορίζει το online gaming στους ανήλικους, σε 3 ώρες την εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κίνα περιορίζει το online gaming στους ανήλικους, σε 3 ώρες την εβδομάδα
Οι εταιρείες online παιχνιδιών θα μπορούν να επιτρέπουν στους ανήλικους να συνδέονται στα δίκτυα τους τις Παρασκευές, τα Σαββατοκύριακα και κατά τις διακοπές τους.

Από μία 8 μέχρι τις 9 το βράδυ, κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και τις δημόσιες Αργίες θα επιτρέπεται να έχουν πρόσβασει στο online gaming οι ανήλικοι στην Κίνα, σύμφωνα με τους νέους κανόνες που θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση του Πεκίνου.

Η Κίνα, που το 2019 είχε ορίσει ανώτατο όριο online gaming για τους ανήλικους Κινέζους 1,5 ώρα ανά ημέρα, κάνει τους κανόνες ακόμα πιο αυστηρούς και στην ουσία βάζει όριο 3 ώρες την εβδομάδα, για τις περισσότερες εβδομάδες της χρονιάς, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua και το Bloomberg.

Σύμφωνα με το Πεκίνο, οι νέες κανόνες στοχεύουν στο να περιορίσουν τη ροπή προς την καταχρηστική χρήση του gaming και να προστατεύσουν την ψυχική και σωματική υγεία των νεαρών Κινέζων.

Οι νέες οδηγίες είναι μέρος των κινήσεων που λαμβάνει η κυβέρνηση της Κίνας για τις μεγάλες τεχνολογικές επιχειρήσεις της χώρας. Η Tencent, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια gaming στην Κίνα, ανακοίνωσε πως έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει παρόμοιους περιορισμούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider