Επιχειρήσεις | Τράπεζες
08-09-2021 | 10:12

Eurobank: Πάνω από 1,5 φορές υπερκαλύφθηκε η έκδοση του ομολόγου των 500 εκατ. ευρώ

Newsroom
Μοιράσου το
Eurobank
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με επιτυχία ολοκλήρωσε η Eurobank τη δεύτερη κατά σειρά έκδοση ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred) μέσα στο έτος 2021, ύψους 500 εκατ. ευρώ, συγκεντρώνοντας για ακόμα μία φορά το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού θεσμικών επενδυτών, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της. 

Το βιβλίο προσφορών υπερκαλύφθηκε πάνω από 1,5 φορές, δίνοντας τη δυνατότητα να μειωθεί η απόδοση κατά 0,125%, από 2,5% που ήταν η αρχική προσφορά σε 2,375%, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού στη Eurobank και την ελληνική οικονομία.

Το ομόλογο έχει διάρκεια 6,5 έτη με ημερομηνία λήξης 14 Μαρτίου 2028, με δυνατότητα ανάκλησης στα 5,5 έτη στις 14 Μαρτίου 2027 και ετήσιο τοκομερίδιο 2,25% το οποίο δύναται να επανακαθοριστεί στις 14 Μαρτίου 2027. Η ημερομηνία διακανονισμού είναι στις 14 Σεπτεμβρίου 2021 και τα ομόλογα θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου (στην αγορά Euro MTF).  

Εξάλλου, σημειώθηκε συμμετοχή τόσο από ξένους όσο και από εγχώριους επενδυτές. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση θα διατεθούν για επιχειρηματικούς σκοπούς της Eurobank συμπεριλαμβανομένης και της χρηματοδότησης  πράσινων έργων. 

Όπως σημειώνει η τράπεζα στην ανακοίνωσή της, η έκδοση αυτή αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την υλοποίηση της μεσοπρόθεσμης στρατηγικής για την κάλυψη των υποχρεώσεων της όσον αφορά την Ελάχιστη Απαίτηση Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (Minimum Required Eligible Liabilities – MREL) μέχρι το 2025 και αντανακλά τη συνεχή δέσμευση της Τράπεζας  στην προστασία των καταθετών. Επίσης, συνεισφέρει στην περαιτέρω διαμόρφωση της καμπύλης απόδοσης των πιστωτικών τίτλων της Eurobank στη δευτερογενή αγορά.

Από κοινού διοργανωτές του βιβλίου προσφορών της έκδοσης ήταν οι Barclays, Citi, Commerzbank, Credit Suisse, J.P.Morgan.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: «Ηρακλής» και αύξηση ΑΕΠ θα στηρίξουν ομολογιακές εκδόσεις 16 δισ. ευρώ

Eurobank: «Σήκωσε» 500 εκατ. ευρώ στο 2,375% - Ξεπερνούν τα 825 εκατ. ευρώ οι προσφορές