Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο της Eurobank - Ξεπερνούν τα 600 εκατ. οι προσφορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο της Eurobank - Ξεπερνούν τα 600 εκατ. οι προσφορές
Στόχος της τράπεζας η άντληση 500 εκατ. ευρώ από το senior preferred ομολόγο.

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το νέο senior preferred ομόλογο της Eurobank 6,5 ετών με δυνατότητα ανάκλησης στα 5,5 έτη (6,5ΝC5,5), με το αρχικό pricing να διαμορφώνεται στο 2,5%.

Στόχος της τράπεζας είναι η άντληση 500 εκατ. ευρώ, ενώ οι τίτλοι αναμένεται να λάβουν αξιολόγηση «Caa1» από την Moody's, «B+» από τη Standard & Poor's και «CCC» από τη Fitch, ενώ την έκδοση «τρέχουν οι Barclays, Citi, Commerzbank, Credit Suisse και JP Morgan.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, το επιτόκιο πιθανότατα θα κινηθεί άνω του 2% στο εύρος του 2,1% έως 2,2%, ενώ οι προσφορές ξεπερνούν ήδη τα 600 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να επισημάνουμε πως η Fitch αναβάθμισε χθες τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των υψηλής εξασφάλισης προνομιούχων ομολόγων της Eurobank (αλλά και της Εθνικής Τράπεζας) σε «Β-/RR4» από «CCC/RR5».

Παράλληλα, αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των υψηλής εξασφάλισης προνομιούχων ομολόγων της Πειραιώς σε «CCC/RR5» από «CCC-/RR6».

Η τράπεζα είχε κάνει ήδη γνωστές τις κινήσεις της ολοκληρώνοντας τον «κύκλο» του α' εξαμήνου, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο των ελάχιστων απαιτήσεων ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων (MREL, 22,96% των RWAs), ενώ και τον Απρίλιο προέβη σε αντίστοιχου τύπου έκδοση, αντλώντας 500 εκατ. ευρώ στο 2,125%.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα senior preferred ομόλογα είναι τα πιο ασφαλή σε περίπτωση εξυγίανσης πιστωτικού ιδρύματος, καθώς είναι τα τελευταία στη σειρά bail – in (η κατάταξη σε προτεραιότητα ρευστοποίησης είναι μετοχικό κεφάλαιο, προνομιούχες μετοχές, ομόλογα ΑΤ1, Tier II, senior non preferred, senior preferred).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα έξοδος της Eurobank στις αγορές για 500 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider