Επιχειρήσεις | Διεθνή
31-08-2021 | 15:48

Ryanair: Αναβάθμιση του στόχου επιβατών - Πρόβλεψη για «πολύ ισχυρή ανάκαμψη»

Newsroom
Μοιράσου το
Ryanair: Αναβάθμιση του στόχου επιβατών - Πρόβλεψη για «πολύ ισχυρή ανάκαμψη»
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Ryanair ανέβασε τον στόχο των επιβατών της για το φθινόπωρο εν μέσω ενδείξεων για μια «πολύ ισχυρή ανάκαμψη» στις ευρωπαϊκές πτήσεις μικρών αποστάσεων, δήλωσε ο CEO Μάικλ Ο'Λίρι στο Reuters σε συνέντευξή του την Τρίτη.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη σε αριθμό επιβατών, αναμένεται να «πετάξει» 10,5 εκατ. επιβάτες το μήνα τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, δήλωσε ο Ο'Λίρι.

Ένα νούμερο που συνιστά αναβάθμιση σε σχέση με πρόβλεψη του Ιουλίου για κατά μέσο όρο 10 εκατομμύρια επιβάτες για καθένα από αυτούς τους μήνες. 

«Όσο δεν υπάρχουν δυσμενείς εξελίξεις με τον COVID, τα πράγματα είναι ευνοϊκά για μια πολύ ισχυρή ανάκαμψη», δήλωσε ο Ο'Λίρι πριν από μια συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Ο διευθύνων σύμβουλος είπε επίσης ότι η Ryanair είχε στόχο να ξεπεράσει τον πήχη των 10,5 εκατομμυρίων επιβατών για τον Αύγουστο.

Η χωρητικότητα επιβατών θα πρέπει να επιστρέψει στα επίπεδα πριν από την πανδημία τον Οκτώβριο, από περίπου 90% τον Σεπτέμβριο και 80% τον Αύγουστο, πρόσθεσε. Αλλά η αεροπορική εταιρεία είναι πιθανό να πετάξει με μέσο όρο 15-20% κενές θέσεις στα αεροπλάνα αυτό το χειμώνα σε σύγκριση με 7-8% πριν από την πανδημία.

«Μέχρι το χειμώνα, οι τιμές θα συνεχίσουν να αυξάνονται, αλλά θα εξακολουθούν να είναι κάτω από τα προ COVID επίπεδα», είπε. «Δεν αναμένουμε ότι η τιμολόγηση θα επιστρέψει στα επίπεδα πριν από την COVID μέχρι το καλοκαίρι του 2022».

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.