Επιχειρήσεις | Διεθνή
31-08-2021 | 11:27

Απώλειες για NetEase και Tencent μετά την απόφαση της Κίνας να μειώσει τον χρόνο του gaming για παιδιά

Newsroom
Μοιράσου το
Απώλειες για NetEase και Tencent μετά την απόφαση της Κίνας να μειώσει τον χρόνο του gaming για παιδιά
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τη Δευτέρα, οι αρμόδιες αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι τα παιδιά κάτω των 18 ετών θα επιτρέπεται να παίζουν διαδικτυακά παιχνίδια μόνο για τρεις ώρες την εβδομάδα και μόνο σε συγκεκριμένες ώρες.

Η απόφαση μείωσε σημαντικά τον χρόνο παιχνιδιού για ανηλίκους που, σύμφωνα με τους κανόνες του 2019, είχαν τη δυνατότητα να παίζουν έως και 90 λεπτά την ημέρα για το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.

Τα παιχνίδια είναι η μεγαλύτερη πηγή εσόδων για τις NetEase και Tencent. Αλλά οι αναλυτές δεν αναμένουν τεράστιο αντίκτυπο στις εταιρείες ως αποτέλεσμα των νέων κανόνων.

Η Tencent είχε στο παρελθόν δηλώσει ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό των εσόδων από παιχνίδια προέρχεται από νεαρούς παίκτες στην Κίνα.

«Υπολογίζουμε ότι περίπου το 5% των εσόδων από παιχνίδια προέρχεται από ανηλίκους κάτω των 18 ετών και πιστεύουμε ότι έχει περίπου 3% αντίκτυπο στα κέρδη της Tencent εάν υποθέσουμε ότι τα παιχνίδια συνεισφέρουν περίπου το 60% των συνολικών κερδών», ανέφερε η επενδυτική τράπεζα Jefferies σε υπόμνημα που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα.

«Οι ανήλικοι αντιπροσωπεύουν χαμηλά ποσοστά των εσόδων της NetEase από τα παιχνίδια», πρόσθεσαν οι αναλυτές.
Εδώ και πολύ καιρό, η κινεζική κυβέρνηση ανησυχεί για τον εθισμό στα παιχνίδια μεταξύ των νέων της χώρας. Το περιεχόμενο των παιχνιδιών ελέγχεται επίσης αυστηρά στην Κίνα.

Η Tencent και η NetEase έχουν περάσει ξανά από περιόδους περιορισμών των παιχνιδιών στο παρελθόν.

Το 2018, οι ρυθμιστικές αρχές πάγωσαν τις εγκρίσεις νέων κυκλοφοριών παιχνιδιών για αρκετούς μήνες. Η Tencent και η NetEase έχουν ήδη κάνει κινήσεις για να περιορίσουν το χρονικό διάστημα στο οποίο οι νέοι παίζουν τα διαδικτυακά τους παιχνίδια.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Κίνα περιορίζει το online gaming στους ανήλικους, σε 3 ώρες την εβδομάδα