Waymo: Διακόπτει την πώληση αισθητήρων lidar σε άλλες εταιρείες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Waymo: Διακόπτει την πώληση αισθητήρων lidar σε άλλες εταιρείες
Η μονάδα αυτόνομης οδήγησης της Alphabet, Waymo, ανακοίνωσε ότι βάζει τέλος σε μια προσπαθεια 2 ετών να πουλά αισθητήρες lidar σε άλλες εταιρείες.

Η μονάδα αυτόνομης οδήγησης της Alphabet, Waymo, ανακοίνωσε ότι βάζει τέλος σε μια προσπαθεια 2 ετών να πουλά αισθητήρες lidar σε άλλες εταιρείες.

Πρόκειται για αντιστροφή της στρατηγικής που είχε χαράξει να πουλά lidars σε πελάτες, πλην αυτοκινητοβιομηχανιών, με στόχο να μειώσει το κόστος ενός βασικού και ακριβού εξαρτήματος των αυτοοδηγούμενων οχημάτων.

«Αποσύρουμε τη δραστηριότητα εμπορικών lidar και διατηρούμε το focus μας στην ανάπτυξη και αξιοποίηση του Waymo Driver στις μονάδες Waymo One (υπηρεσία ride-hailing) και Waymo Via (υπηρεσία παράδοσης)», ανέφερε εκπρόσωπος της Waymo. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να φτιάχνει τα lidars της in-house.

Η κίνηση να σταματήσει η πώληση lidars έρχεται μετά την αποχώρηση του CEO John Krafcik και κάποιων άλλων στελεχών, που έγειρε ερωτήματα για το εάν η Waymo θα πρέπει να επανεξετάσει τη στρατηγική της μετά την αποτυχία της να παράγει σημαντικά έσοδα εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Το 2019, η Waymo είχε ανακοινώσει ότι θα πωλούσε μία από τις τρεις διαφορετικές τεχνολογίες lidars που διαθέτει σε πελάτες στη ρομποτική, τη γεωργία και άλλους, αλλά όχι σε ανταγωνίστριες εταιρείας αυτόνομης οδήγησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider