Didi: Στον «πάγο» τα σχέδια επέκτασης στην Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Didi: Στον «πάγο» τα σχέδια επέκτασης στην Ευρώπη
China Ride-Hailing Giant Didi Puts Europe Expansion on Hold

Τα σχέδια της για επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη αναβάλλει η Didi Global, καθώς η κινεζική κυβέρνηση ανησυχεί για το πως η εταιρεία διαχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της.

Ο κινεζικός όμιλος είχε σκοπό να ανταγωνιστεί την Uber στην Ευρώπη, σε αρκετές βρετανικές πόλεις, όμως αντ' αυτού τα σχέδια μένουν πίσω και εκτιμάται πως θα υπάρξει μείωση στις εργασιακές θέσεις, όπως αναφέρει το Bloomberg. Η επέκταση στη Ευρώπη θα μείνει στον «πάγο» για τουλάχιστον ένα χρόνο, σύμφωνα με πληροφορίες της Telegraph.

Η εταιρεία βρίσκεται υπό αυστηρό έλεγχο, με τις κινεζικές αρχές να προσπαθούν να ελέγξουν την εξουσία των τεχνολογικών γιγάντων. Σε αυτό το πλαίσιο, η Didi θέλει να αποφύγει επιπρόσθετη κριτική και από τις βρετανικές αρχές.

Το τελευταίο διάστημα η βρετανική κυβέρνηση δεν ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη απέναντι στις κινεζικές εταιρείες. Πέρυσι, πέρασε νόμους που απαγόρευσαν την χρήση του εξοπλισμού της Huawei στο δίκτυο 5G, ενώ και η κινεζική Nexperia βρίσκεται υπό αυστηρό έλεγχο για απειλές κατά της εθνικής ασφάλειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Didi: Στα ύψη η μετοχή μετά από αναφορές πως «φεύγει» από την Wall Street

gazzetta
gazzetta reader insider insider