Volvo Cars: Κατεβάζει ξανά τον «διακόπτη» στο Γκέτεμποργκ εξαιτίας της έλλειψης τσιπ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Volvo Cars: Κατεβάζει ξανά τον «διακόπτη» στο Γκέτεμποργκ εξαιτίας της έλλειψης τσιπ
H Volvo Cars, η οποία ανήκει στην Geely Holding της Κίνας, θα διακόψει την επόμενη εβδομάδα την παραγωγή της στη σουηδική μονάδα της στην Τορσλάντα, στα προάστια του Γκέτεμποργκ, εξαιτίας της έλλειψης τσιπ.

H Volvo Cars, η οποία ανήκει στην Geely Holding της Κίνας, θα διακόψει την επόμενη εβδομάδα την παραγωγή της στη σουηδική μονάδα της στην Τορσλάντα, στα προάστια του Γκέτεμποργκ, εξαιτίας της έλλειψης τσιπ.

Η παγκόσμια έλλειψη τσιπ το περασμένο έτος έχει προκαλέσει τεράστιες καθυστερήσεις στην μεταποιητική δραστηριότητα και έχει αναγκάσει πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες να περιορίσουν την παραγωγή τους.

«Εξαιτίας της τρέχουσας κατάστασης, η οποία έχει προκληθεί από έναν συνδυασμό παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών και νέων ξεσπασμάτων της Covid-19, η Volvo Cars αποφάσισε να παγώσει την παραγωγή της στην Τορσλάντα από τις 30 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Volvo Cars.

«Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου την Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου», πρόσθεσε η σουηδική εταιρεία που προέβη σε παρόμοια διακομή στη μονάδα του Γκέτεμποργκ πριν από μόλις 2 εβδομάδες.

Η Volvo Cars, η οποία τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι επέστρεψε στην κερδοφορία στο πρώτο εξάμηνο χάρη στην αύξηση της ζήτησης για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα, εξετάζει την είσοδό της στο χρηματιστήριο Nasdaq Στοκχόλμης φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider