Ελλάδα
03-08-2021 | 15:57

Ξεπέρασαν τις 29.000 οι αιτήσεις επιχειρήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα στήριξης της εστίασης

Ρομίνα Νικηφόρου
Μοιράσου το
Ξεπέρασαν τις 29.000 οι αιτήσεις επιχειρήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα στήριξης της εστίασης
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Περισσότερες από 29.000 επιχειρήσεις εστίασης έχουν υποβάλει αίτηση για συμμετοχή στη δράση «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών - ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» μέχρι τις 30 Ιουλίου που έληγε η προθεσμία.

Ο προϋπολογισμός των αιτήσεων ξεπερνάει τα 270 εκατ. ευρώ δημόσιας δαπάνης σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης. Υπενθυμίζεται ότι μέσω της συγκεκριμένης δράσης οι επιχειρήσεις που εμφάνισαν πτώση τζίρου από 30% και πάνω επιδοτούνται με κεφάλαιο κίνησης για την αγορά πρώτων υλών με βάσει του 7% του τζίρου που εμφάνισαν το 2019 και  μέγιστο ποσό τα 100.000 ευρώ.

Ήδη στη δράση συνολικού προϋπολογισμού 330 εκατ. ευρώ, έχουν ενταχθεί 9.884 επιχειρήσεις (δημοσίας δαπάνης 98.830.222 €)ενώ έχουν εκταμιευθεί περισσότερα από 25 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης οι διαδικασίες εντάξεων και εκταμιεύσεων συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι υποβολές και για τη Δράση προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, «Επιχορήγηση Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων», μέσω της οποίας σημαντικός αριθμός δικηγόρων ενισχύεται με έως 2.000 ευρώ για την απόκτηση ψηφιακού εξοπλισμού.

Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου η επανακατάθεση των αιτήσεων που απορρίφθηκαν

Από το υπουργείο Ανάπτυξης επισημαίνεται ότι οι επιχειρήσεις των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν στις δύο ανωτέρω Δράσεις, μπορούν μετά την έκδοση της σχετικής απορριπτικής απόφασης να υποβάλουν νέα αίτηση χρηματοδότησης μέχρι και την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:00. Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις που έχουν απορριφθεί στη δράση που αφορά στην εστίαση ξεπερνούν τις 2.000.

Παράλληλα ανοικτές παραμένουν ανάλογες δράσεις για παιδότοπους, γυμναστήρια καθώς δόθηκε παράταση έως τις έως τις 10 Σεπτεμβρίου καθώς και για τις τουριστικές επιχειρήσεις που η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.