Διεθνή
29-07-2021 | 10:15

Shell: Αυξάνει μέρισμα και ξεκινά επαναγορές μετοχές για να αποκαταστήσει τη φήμη της

Newsroom
Μοιράσου το
Shell: Αυξάνει μέρισμα και ξεκινά επαναγορές μετοχές για να αποκαταστήσει τη φήμη της
live updates: Ανανεώθηκε πριν

H Royal Dutch Shell αύξησε το μέρισμά της κατά σχεδόν 40% και ανακοίνωσε ότι θα επαναγοράσει μετοχές 2 δισ. δολαρίων σε μια προσπάθεια να ξανακερδίσει τους επενδυτές την ώρα που οι υψηλότερες τιμές πετρελαίου και η εύρωστη αγορά χημικών δίνουν ώθηση στα κέρδη της.

Η κίνηση έρχεται πάνω από έναν χρόνο μετά την περικοπή του μερίσματος κατά τα 2/3. Οι ήπιες αυξήσεις στις πληρωμές μετόχων έκτοτε δεν κατάφεραν να κάνουν την εταιρεία πιο ελκυστική, με τη μετοχή της να παραμένει περίπου 40% χαμηλότερα σε σχέση με τα προ επίπεδα πανδημίας, παρά την πλήρη ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου.

Οι μεγάλες αυξήσεις στις αποδόσεις των μετόχων που ανακοινώθηκαν σήμερα δείχνουν την επισταμένη προσπάθεια αποκατάστασης της φήμης της αγγλο-ολλανδικής επιχειρήσης ως μηχανής παραγωγής χρήματος.

Η Shell θα πληρώσει μέρισμα 24 σεντς ανά μετοχή στο β' τρίμηνο, που αντιστοιχεί σε αύξηση 38% σε σχέση με τα 17,35 σεντς της προηγούμενης περιόδου. Το ποσό είναι ελαφρώς χαμηλότερο σε σχέση με τα 47 σεντς που πλήρωσε η εταιρεία πριν την πανδημία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.