Διεθνή
27-07-2021 | 12:22

Κίνα: «Βουτιά» στις μετοχές των τεχνολογικών γιγάντων, μετά τους νέους κανόνες

Newsroom
Μοιράσου το
Κίνα: «Βουτιά» στις μετοχές των τεχνολογικών γιγάντων, μετά τους νέους κανόνες
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η εντεινόμενη καταστολή της Κίνας στους τεχνολογικούς της γίγαντες συνέτριψε τις μετοχές τους για δεύτερη ημέρα την Τρίτη.

Ο Hang Seng υποχώρησε 4,22% μετά την πτώση 4,1% τη Δευτέρα, κάτι που ήταν η πιο απότομη πτώση του δείκτη από όταν η πανδημία του κορονοϊού έπληξε τις παγκόσμιες αγορές το Μάρτιο του 2020. Το sell-off στο Χονγκ Κονγκ επιταχύνθηκε προς το τέλος της διαπραγμάτευσης.

Η επίθεση της Κίνας έναντι των εταιρειών της επεκτάθηκε στην Meituan η οποία έπεσε κατά 18% μετά την ανακοίνωση νέων κανόνων που απαιτούν οι διαδικτυακές πλατφόρμες φαγητού να πληρώνουν τους οδηγούς τους τουλάχιστον με τον κατώτατο μισθό. 

Οι τεχνολογικοί γίγαντες της Κίνας συνέχισαν να κατρακυλούν, με την Tencent να χάνει 9% και την Alibaba να χάνει 8%. 

«Ενώ η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο ξεκίνησε τις τεράστιες νομικές αλλαγές στον τομέα της τεχνολογίας, πρόσφατα επέκτεινε τις μεταρρυθμίσεις της και σε άλλες μετοχές όπως η ακίνητη περιουσία και η εκπαίδευση, κάνοντας τους επενδυτές να αναρωτιούνται: ποιος πρόκειται να μπει στο στόχαστρο στη συνέχεια; Αυτή η καταστολή σε ιδιωτικές επιχειρήσεις από την Κίνα επηρεάζει σημαντικά το κλίμα στην αγορά παρά την καλύτερη από την αναμενόμενη περίοδο κερδών μέχρι στιγμής », δήλωσε ο Pierre Veyret, τεχνικός αναλυτής της ActivTrades.

Η τελευταία «βουτιά» για το Hang Seng πίεσε τα futures των χρηματιστηριακών αγορών στις ΗΠΑ σημειώνοντας πτώση. Τα futures στο Nikkei 225 σημείωσαν επίσης πτώση μετά από το θετικό κλείσιμο για την ιαπωνική αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.