Διεθνή
26-07-2021 | 16:00

Η Philip Morris θα σταματήσει την πώληση τσιγάρων στην Αγγλία εντός 10 ετών

Newsroom
Μοιράσου το
Η Philip Morris θα σταματήσει την πώληση τσιγάρων στην Αγγλία εντός 10 ετών
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο όμιλος καπνοβιομηχανίας Philip Morris ανακοίνωσε πως σκοπεύει να σταματήσει την πώληση τσιγάρων στην Μεγάλη Βρετανία εντός 10 ετών. 

Αυτό θα μπορούσε να βάλει ένα τέλος στην πώληση του βασικού προϊόντος του ομίλου, Marlboro, και έρχεται δύο χρόνια αφότου η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως επιθυμεί να τελειώσει το κάπνισμα στην Αγγλία έως το 2030. 

«Θέλω να επιτρέψω στην εταιρεία να αφήσει πίσω το κάπνισμα» δήλωσε ο CEO του ομίλου Γιάτσεκ Όλτσακ. «Θεωρώ πως στην Βρετανία, σε 10 χρόνια από τώρα θα έχουμε λύσει εντελώς το πρόβλημα του καπνίσματος».

Όταν ρωτήθηκε αν αυτό σημαίνει πως η εταιρεία θα σταματούσε την πώληση παραδοσιακών τσιγάρων στη Βρετανία εντός αυτής της διορίας, ο Όλτσακ απάντησε: «Απόλυτα».

Αντικαπνιστικές ομάδες τόνισαν ότι η Philip Morris International έχει κάνει παρόμοιες δηλώσεις στο παρελθόν χωρίς όμως να υπάρξουν και πολλές αλλαγές.

Ισχυρίζονται επίσης ότι οι γίγαντες του καπνού, οι οποίοι έχουν μακρά ιστορία άρνησης των κινδύνων για το κάπνισμα στην υγεία, προωθούν τα συμφέροντα τους ως μέρος της μετάβασης σε έναν κόσμο χωρίς καπνό, ενώ συνεχίζουν ταυτόχρονα να πωλούν και να προωθούν τα τσιγάρα παγκοσμίως.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Philip Morris International, Αντρέ Καλαντζόπουλος, δήλωσε το 2016 ότι ελπίζει πως η εταιρεία θα σταματήσει να πουλά τσιγάρα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας περιγράφει την επιδημία καπνού ως «μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τη δημόσια υγεία που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο κόσμος». Η υπηρεσία υγείας των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι το κάπνισμα, συμπεριλαμβανομένου του παθητικού, σκοτώνει περισσότερα από 8 εκατομμύρια άτομα ετησίως.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.