Virgin Galactic: Στόχος οι καθημερινές διαστημικές πτήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Virgin Galactic: Στόχος οι καθημερινές διαστημικές πτήσεις
Η δοκιμαστική πτήση του Μπράνσον την Κυριακή ήρθε εννέα μέρες πριν από την προγραμματισμένη πτήση του Τζεφ Μπέζος με την Blue Origin.

Στόχο της Virgic Galactic είναι να φτάσει να πραγματοποιεί τουλάχιστον μία πτήση στο «όριο του διαστήματος» κάθε μέρα, καθώς η διαστημική εταιρεία θέλει να καθιερώσει το επίτευγμα που κατόρθωσε την Κυριακή, στέλνοντας στα 80.000 χλμ τον ιδρυτή της εταιρείας, Sir Ριτσαρντ Μπράνσον.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η εταιρεία δεν έχει καθορίσει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για την επίτευξη αυτού του στόχου, καθώς υπάρχουν πολλές δυσκολίες για μία τόσο εκτεταμένη εμπορική λειτουργία διαστημικών πτήσεων.

Η δοκιμαστική πτήση του Μπράνσον την Κυριακή ήρθε εννέα μέρες πριν από την προγραμματισμένη πτήση του Τζεφ Μπέζος με την Blue Origin και «κέρδισε» το στοίχημα του δισεκατομμυριούχου, αν και ο ιδρυτής της Amazon αμφισβητεί το επίτευγμα, εξαιτίας της χιλιομετρικής διαφοράς με την Kármán Line.

Η πρωτιά της Virgin Galactic θα μπορούσε να δώσει το προβάδισμα στις διαστημικές πτήσεις, από άποψη δημοφιλίας κοινού, εξαιτίας της αυξημένης δημοσιότητας που έλαβε η επιχείρηση, με την πρώτη επίσημη πτήση για το κοινό να έχει προγραμματιστεί για το 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Virgin Galactic: Ξανά σε «πτήση» η μετοχή μετά την ιστορική εκτόξευση του Ρίτσαρντ Μπράνσον

gazzetta
gazzetta reader insider insider