Στο δείκτη ΜSCI Global Standard περνάει η Alpha Bank

Ανδρέας Βελισσάριος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο δείκτη ΜSCI Global Standard περνάει η Alpha Bank
Στον δείκτη από τις 14 Ιουλίου, δηλαδή μία ημέρα μετά την εισαγωγή των νέων μετοχών στο ταμπλό του χρηματιστηρίου των νέων μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Σε έκτακτη αναβάθμιση της μετοχής της Alpha Bank στο δείκτη MSCI Global Standard προχώρησε η Morgan Stanley, επιβεβαιώνοντας τη θέση της JP Morgan για ένταξη στο δείκτη, μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ ύψους 800 εκατ. ευρώ.

Effective Date ορίστηκε η 14 Ιουλίου, δηλαδή μία ημέρα μετά την εισαγωγή των νέων μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου, και θα φτάσουν τις 2.346 εκατ. μετοχές από 1.546 εκατ. μετοχές.

MSCI

Σύμφωνα με την JP Morgan, η αναβάθμιση στο δείκτη Standard θα διαμορφώσει ένα μέγεθος εισροών στη μετοχή από passive index funds, της τάξεως των 207,84 εκατ. δολαρίων (180,41 εκατ. δολάρια από προσθήκη σε MSCI Standard και 27,43 εκατ. δολάρια από FTSE). Παράλληλα, η στάθμιση από μια τέτοια κίνηση αναβάθμισης θα φτάσει το 0,03% από 0,01%. Επιπλέον, ο οίκος FTSE, δεδομένου του μεγέθους της προσφοράς των μετοχών, θα προχωρήσει σε ad hoc αύξηση της βαρύτητας των νέων μετοχών στο δείκτη FTSE Emerging Index.

JP Morgan

Αξίζει να σημειωθεί πως στη σημερινή συνεδρίαση, η μετοχή της Alpha Bank έκλεισε με άνοδο 10,14% στα 1,086 ευρώ, αποτυπώνοντας την προεξοφλητική διάθεση της αγοράς, με αυξημένο όγκο συναλλαγών που ξεπέρασε τα 37 εκατ. τεμ. (το 80,4% της αγοράς) όταν από τη Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη έκανε αθροιστικά 17,51 εκατ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αναβάθμιση της Alpha Bank σε MSCI και FTSE «βλέπει» η JP Morgan - Οι εκτιμώμενες εισροές

gazzetta
gazzetta reader insider insider