Ελλάδα
06-07-2021 | 12:29

Υπογραφή Συμβάσεων για το Drone Lotus και το σύστημα Smotanet μεταξύ ΥΠΕΘΑ και Intracom Defence

Newsroom
Μοιράσου το
Υπογραφή Συμβάσεων για το Drone Lotus και το σύστημα Smotanet μεταξύ ΥΠΕΘΑ και Intracom Defence
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Υπογράφτηκαν στις 5 Ιουλίου οι συμβάσεις των αναπτυξιακών προγραμμάτων για το Drone “Lotus - Low Observable Tactical Unmanned Air System” και το σύστημα “Smotanet - Software Defined Mobile Ad-Hoc Tactical Network” μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Intracom Defense - IDE, συντονιστή των αντίστοιχων κοινοπραξιών των δύο έργων.

Το ΥΠΕΘΑ εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ, κ. Αριστείδης Αλεξόπουλος και την IDE, ο κ. Γεώργιος Τρουλλινός, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Ο κ. Γεώργιος Τρουλλινός δήλωσε σχετικά: «Με την ευκαιρία της υπογραφής των συμβάσεων των αναπτυξιακών προγραμμάτων Lotus και Smotanet με το ΥΠΕΘΑ, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη της Διεύθυνσης Αμυντικών Επενδύσεων και Τεχνολογικών Ερευνών της ΓΔΑΕΕ, για την συμβολή τους στο καθορισμό των επιχειρησιακών απαιτήσεων, στο πλαίσιο του ρόλου του ΥΠΕΘΑ ως Υπεύθυνος Έργων και για την εν γένει μέχρι τώρα ένθερμη υποστήριξή τους. Τα δύο αυτά προγράμματα, αποτελώντας παράδειγμα ευρωπαϊκής καινοτομίας, θα προσδώσουν έναν πολλαπλασιαστή ισχύος στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες καλούνται να επιχειρήσουν σε ένα πολυσύνθετο γεωγραφικό περιβάλλον με ιδιαίτερες απαιτήσεις για την αποτελεσματικότητα των αποστολών τους». 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.