Robinhood: Αίτηση για ΙΡΟ και ένταξη στον Nasdaq με το σύμβολο HOOD

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Robinhood: Αίτηση για ΙΡΟ και ένταξη στον Nasdaq με το σύμβολο HOOD
Τα έσοδα της συμφωνίας θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, σύμφωνα με την αίτηση της IPO.

Η Robinhood Markets, η εφαρμογή συναλλαγών που αναπτύχθηκε ραγδαία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, υπέβαλε αίτηση για αρχική δημόσια προσφορά την Πέμπτη με σχέδια να εισαχθεί στο Nasdaq υπό το σύμβολο HOOD. Υπάρχουν 17 τράπεζες στην κοινοπραξία αναδοχής, με επικεφαλής την Goldman Sachs και την JPMorgan.

Η εταιρεία διαθέτει 17,7 εκατ. μηνιαίους ενεργούς χρήστες και 81 δισ. περιουσιακά στοιχεία στον έλεγχο της. Σημείωσε καθαρή ζημιά ύψους 1,4 δισ. δολαρίων το α' τρίμηνο, σε σύγκριση με απώλεια 52,6 εκατ. δολαρίων την προηγούμενη περίοδο. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 522,2 εκατ. δολάρια από 127,6 εκατ. δολάρια. Τα έσοδα της συμφωνίας θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, σύμφωνα με την αίτηση της IPO.

Η εταιρεία σχεδιάζει να έχει τρεις κατηγορίες μετοχών με διαφορετικά δικαιώματα ψήφου. Οι ιδρυτές Baiju Bhatt και Vladimir Tenev αναμένεται να διατηρήσουν τον έλεγχο. Θα πωληθεί το 20% έως το 35% των μετοχών κατηγορίας Α σε ιδιώτες επενδυτές. «Η αποστολή μας είναι να εκδημοκρατίσουμε τη χρηματοδότηση για όλους», λέει η εταιρεία στο ενημερωτικό δελτίο της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider