Ελλάκτωρ: Πούλησε το σύνολο της συμμετοχής του ο Λ. Μπόμπολας

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελλάκτωρ: Πούλησε το σύνολο της συμμετοχής του ο Λ. Μπόμπολας
Μηδένισε το ποσοστό του στον κατασκευαστικό όμιλο ο επιχειρηματίας. Στους Ολλανδούς της Reggeborgh τα μετοχικά μερίδια.

Αποχωρεί πλήρως σε μετοχικό επίπεδο ο Λ. Μπόμπολας από την Ελλάκτωρ καθώς τα τρία πακέτα συνολικά 6.071.183 μετοχών της Ελλάκτωρ που «άλλαξαν χέρια» νωρίτερα στην τιμή των 1,70 ευρώ, φέρονται να ανήκουν στον επιχειρηματία.

Όπως σημειώνουν πηγές της αγοράς, τα πακέτα που αντιστοιχούν στο 2,84% της Ελλάκτωρ και ήταν αξίας 10,3 εκατ. ευρώ αφορούν στο υπολειπόμενο ποσοστό που είχε ο Λ. Μπόμπολας καθώς ήδη είχε πουλήσει στη Reggeborgh μερίδιο 9,5%, από το περίπου 12,5% συνολικά που κατείχε στην Ελλάκτωρ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πακέτα εξαγοράστηκαν από την ολλανδική Reggeborgh η οποία έτσι ασκεί πλήρως το δικαίωμα προαίρεσης που έχει επί του ποσοστού του 12,5457%. Κατά πληροφορίες, ανακοινώσεις προς το ΧΑ αναμένονται πιθανότατα αύριο.

Σε κάθε περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με «τέλος εποχής» για τον Λ. Μπόμπολα όσον αφορά στο μετοχικό επίπεδο καθώς, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, ο επιχειρηματίας μηδένισε τη συμμετοχή του. Πάντως, το προηγούμενο χρονικό διάστημα κυκλοφορούσαν σενάρια τόσο περί πώλησης του μεριδίου αυτού, όσο όμως και περί διατήρησής του και παραμονής του στον όμιλο Ελλάκτωρ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Μαΐου είχε περάσει στον έλεγχο της Reggeborgh το μεγαλύτερο μέρος της συμμετοχής που διατηρούσε ο Λεωνίδας Μπόμπολας στην Ελλάκτωρ, στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο πλευρών. Επρόκειτο για συνολικά 20.355.840 μετοχές της Ελλάκτωρ στην τιμή του 1,2 ευρώ, αξίας 24,4 εκατ. ευρώ.

Μένει να φανεί το μέλλον του κ. Μπόμπολα στην εισηγμένη, δηλαδή αν τελικά πέραν της πώλησης της μετοχικής του θέσης, αποχωρήσει από του γκρουπ ενδεχομένως μη βρίσκοντας τον ρόλο που επιθυμεί (π.χ. στην Ηλέκτωρ ή σε άλλα διοικητικά πόστα). Ωστόσο, για την ώρα έχουμε πληροφορίες μόνο περί πώλησης και του υπόλοιπου μετοχικού ποσοστού του και όχι για τον ευρύτερο ρόλο του στο γκρουπ ή και την αποχώρησή του από αυτό και διοικητικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider