Διεθνή
25-06-2021 | 11:25

Σε κρίση η Toshiba - Οι μέτοχοι έδιωξαν τον πρόεδρο του ΔΣ

Newsroom
Μοιράσου το
Σε κρίση η Toshiba - Οι μέτοχοι έδιωξαν τον πρόεδρο του ΔΣ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε κρίση βρίσκεται η Toshiba, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, οι μέτοχοι της εταιρείας ψήφισαν κατά του προέδρου του ΔΣ και ενός ακόμα διευθυντή.

Η κίνηση αυτή φαίνεται πως ήρθε μετά τη συνεργασία της Toshiba με την ιαπωνική κυβέρνηση προκειμένου να καταστείλει τα συμφέροντα των ξένων επενδυτών. Σύμφωνα με το CNBC, για πολλούς, το αποτέλεσμα της γενικής συνέλευσης σηματοδοτεί μια νέα κρίσιμη στιγμή για την εταιρική διακυβέρνηση στην Ιαπωνία, λίγους μήνες αφού οι ακτιβιστές μέτοχοι της Toshiba επικράτησαν και κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη διενέργεια έρευνας για τους ισχυρισμούς περί πιέσεων στους επενδυτές του εξωτερικού.

«Αυτό το αποτέλεσμα είναι ένα σημείο μιας αλλαγής παραδείγματος στην Ιαπωνία και θα ενθαρρύνει μόνο ακτιβιστές επενδυτές, είτε είναι ξένοι είτε εγχώριοι», δήλωσε ο Justin Tang, επικεφαλής της ασιατικής United First Partners στη Σιγκαπούρη.

Ωστόσο, οι υποστηρικτές του πρώην πλέον προέδρου του ΔΣ Osamu Nagayama εκτιμούν πως η αποτυχία του να εξασφαλίσει την επανεκλογή του απλώς θα οδηγήσει την εταιρεία ακόμη πιο πίσω, στερώντας της μια πεπειραμένη ηγεσία την ώρα που εξακολουθεί να μαστίζεται από την κρίση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.