Ελλάδα
24-06-2021 | 10:31

Τι αναφέρει η Greenhill για τον αποκλεισμό της από τη Γ.Σ. της Ελλάκτωρ

Newsroom
Μοιράσου το
Τι αναφέρει η Greenhill για τον αποκλεισμό της από τη Γ.Σ. της Ελλάκτωρ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε απάντηση σχετικών ερωτημάτων από δημοσιογράφους, εκπρόσωποι της Greenhill Investments Limited, έκαναν το παρακάτω σχόλιο:

Μετά τα όσα πρωτοφανή διαδραματίστηκαν στην Γενική Συνέλευση μετόχων της Ελλάκτωρ στις 22.6.2021, η υπόθεση θα οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη που θα αποφανθεί. Επειδή όμως συνεχίζεται η  προσπάθεια παραπληροφόρησης και στρέβλωσης των πραγματικών περιστατικών δίνουμε στη δημοσιότητα τo έγγραφο  που είχε στείλει (14/6/2021) η  Aeolus Investors LLC που παραχωρεί τα δικαιώματα ψήφου που διαθέτει στην Greenhill Investments Limited. Επίσης τα δύο σαφέστατα μηνύματα που εστάλησαν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης μετά από απαίτηση του προεδρείου της Συνέλευσης τα οποία αγνοήθηκαν. Όποιοι γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα.

Είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικό ότι στις δηλώσεις κύκλων της διοίκησης της εταιρείας, προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Παραδέχονται ότι οι μετοχές μας ανήκουν και ότι η Aeolus / Faralon δέχεται ότι έχουμε εξουσία να ασκήσουμε τα δικαιώματα εξ αυτών ωστόσο μας απέκλεισαν με παρέμβαση του προεδρείου. Παραδέχονται ακόμα ότι δύο από τα θέματα της Γενικής συνέλευσης που απαιτούσαν αυξημένη πλειοψηφία δεν θα εγκρίνονταν αν  δεν εμποδίζονταν τα δικαιώματα ψήφου του μεγαλύτερου μετόχου της εταιρίας!

Πέραν όμως από την Δικαιοσύνη, είναι εύλογο να αναμένεται η  επέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που έχει αρμοδιότητα και ευθύνες για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την πιστή τήρηση των κανόνων σε όλες τις εισηγμένες εταιρείες.

Υπενθυμίζουμε στους αλαζόνες που διοικούν την εταιρεία, την φράση ενός απλού πολίτη που  είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του Βασιλιά Φρειδερίκου στην Πρωσία του 18ου αιώνα: «Υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.